Son Dakika
Ankara’nın Kaç İlçesi Var?
Ankara’nın İlçeleri ve Bilgileri Hakkında
Ankara’nın ilçeleri;1-Akyurt 2-Altındağ 3- Ayaş 4-Bala 5-Beypazarı 6-Çamlıdere 7-Çankaya 8-Çubuk 9-Elmadağ 10-Etimesgut 11-Evren 12-Gölbaşı 13-Güdül 14-Haymana 15- Kalecik 16-Kazan 17- Keçiören 18-Kızılcahamam 19-Mamak 20- Nallıhan 21- Polatlı 22-Pursaklar 23- Sincan 24- Şereflikoçhisar 25-Yenimahalle’dir.
Ankara Büyükşehir İlçeler: Akyurt · Altındağ · Ayaş · Bala · Çankaya · Çubuk · Elmadağ · Etimesgut · Gölbaşı · Kalecik · Kazan · Keçiören · Mamak · Sincan · Yenimahalle
Müstakil İlçeler: Beypazarı · Çamlıdere · Evren · Güdül · Haymana · Kızılcahamam · Nallıhan · Polatlı · Pursaklar · Şereflikoçhisar
Akyurt
İlçe merkezi Çankırı, Kastamonu ve Sinop’u Ankaraya bağlayan Devlet karayolu üzerinde olup, Başkente uzaklığı 32km dir. İlçeye bağlı Balıkhisar Köyüne 1 km uzaklıkta, M.Ö. 3000 yılı ortalarından itibaren yerleşime sahne olmuş, Eski Tunç Çağına ve sonrasına ait büyük bir höyük bulunmuştur.
Akyurt; İç Anadolu Bölgesi Ankara sınırları içerisinde geniş ve düzgün bir arazi üzerinde kurulu bir ilçedir. İlçenin kuzeyinde Çubuk İlçesi, doğusunda Kalecik batısında Pursaklar Güneybatısında Elmadağ ilçeleri bulunmaktadır.
İlk yerleşimi Paleolitik Döneme (Yontma Taş Çağı) uzanan Ankara ve güzel ilçesi Akyurt’un iyi bilinen en eski tarihi Eki Tunç Çağı’na (M.Ö.III. Bin) kadar iner. Gerek balıkhisar köyü Höyüktepe mevkiinde bulunan höyükte, gerekse Elecik köyü sınırları içinde yer alan Kızıleşik Mevkiinde tümülüs üzerinde dolgu toprakta ele geçen çanak çömlek parçalarının tarihlendirilmesi Akyurt sınırları içinde yerleşimin M.Ö. III. bin yılından beri var olduğunu göstermektedir.
Akyurt’ta bulunan mermer bir yılan heykeli, Roma dönemine ait olup, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin ‘Çağlar Boyu Ankara’ bölümünde sergilenmektedir.
Altındağ
Ankara’ya 1 km. uzaklıkta, Selçuklular , Osmanlılar ve daha eski medeniyetleri kapsayan ilçede; Ankara Kalesi, Augustus Tapınağı, Julianus Sütunu, Roma Hamamı, Cumhuriyet Anıtı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Etnografya Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi bulunmaktadır. Ayrıca Karacabey, Ahi Şerafettin, Hacı Bayram Veli Efendi, Karyağdı, Gülbaba ve İzzettin Baba Türbeleri ile Hacı Bayram, Aslanhane, Ahi Elvan, Alaaddin, Zincirli ve Kurşunlu camileri de ilçe sınırları içerisindedir.
Ayaş
Kent merkezine 58 km. uzaklıktaki Ayaş İlçesi kaplıcaları ile ünlüdür. Karakaya Kaplıcası ile 23 km. batısındaki Ayaş içmelerinin mineralli ve radyoaktifli suların sağlık açısından önemli bir zenginlik kaynağıdır. Karadere Bağlan, Ova Bağları, Arıklar Bağları, Kirazdibi Bağları ilçenin diğer tabiat varlıklarıdır.
Bala
Ankara nın güneyinde yer alan Bala ilçesi sınırlarındaki, ilçeye 35 km uzaklıktaki Beynam Ormanları Balâ ilçesinin olduğu kadar Ankara nın da önemli mesire yerlerindendir. Burası genellikle çam ormanlarıyla kaplıdır.
Beypazarı
Ankara’ ya 99 km. mesafede olan Beypazarı ilçesinin tarihi Hitit ve Friglere kadar uzanmaktadır. Beypazarı nın bir piskoposluk merkezi olduğu, adının önceleri Lagania, Anastasıopolıs olarak değiştirildiği tarihi eser ve haritalardan anlaşılmaktadır. Beypazarı, tarihi evleri, gümüş işçiliği ve havucu ile ünlü şirin bir ilçedir. Boğazkesen Kümbeti, Suluhan, Eski Hamam, Sultan Alaaddin Cami, Akşemseddin Cami, Kurşunlu Cami, Rüstem Paşa Hamamı, Gazi Gündüzalp Türbesi (Hırkatepe), Kara Davut Türbesi (Kuyumcutekke), Karaca Ahmet Türbesi, ilçe sınırları içerisinde olup görülmeye değer tarihi mekanlardır. İlçeye 10 km. uzaklıkta bulunan Tekke Yaylası, 44 km uzaklıktaki Karaşar beldesinde bulunan Eğriova Yaylası ve Gölü, Dereli köyü civarında peri bacalarını andıran yapılar ilçenin ilgi çekici yerleridir.
Çamlıdere
Ankara nın kuzeybatısında yer alan Çamlıdere ilçesinin şehir merkezinden uzaklığı 108 km. dir. İlçede Selçuklu dönemine ait Peçenek Beldesinde bir Camii bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Bizans Dönemine ait mezar ve yerleşim yerleri kalıntılarına da rastlanılmaktadır.
Çankaya
Çankaya İlçesi, şehir merkezine 9 km. uzaklıktadır. Ankara nın önemli ilçelerinden olan Çankaya İlçesi, ili merkezine yakın pek çok semti içine alır. Atatürk Orman Çiftliği, Eymir Gölü, Elmadağ Kayak Tesisleri, Ahlatlıbel Spor ve Eğlence Merkezi ilçe sınırlarındadır. Anıtkabir, Atatürk Müzesi, Atatürk Anıtı (Zafer Anıtı-Sıhhiye), MTA Genel Müdürlüğü Tabiat Tarihi Müzesi, Güvenlik Anıtı, Etnografya Atatürk Anıtı, Doğa Tarihi Müzesi, ODTÜ Arkeoloji Müzesi, Devlet Resim ve Heykel Sergi Salonu, Anıt Park, Botanik Bahçesi, Abdi İpekçi Parkı, Güven Park, Kurtuluş Parkı, Kuğulu Park, Milli Egemenlik Parkı, Ahmet Arif Parkı, 100. Yıl Kapalı Yüzme Havuzu, Belediye Buz Paten Sahası gibi spor alanları, Oyuncak Müzesi (Cebeci-Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi), Hitit Anıtı, Atakule, TBMM ilçenin başlıca turistik yerlerindendir.
Çubuk
Çubuk, Ankara şehir merkezine 39 km uzaklıktadır. Aktepe de bulunan bir kale harabesi ve Karadana Köyünde Oyulu Kaya Mezarı Hitit kalıntılarıdır. Çubuk II. Barajı drenaj alanında bulunan ormanlık ile Karagöl mevkiinde bulunan ormanlık alanlar önemli mesire yerleridir.
Elmadağ
Kent merkezine 41 km. uzaklığındadır. Kökü Selçuklulara kadar uzanan halıcılık, el dokuması, kilim, heybe ve çantalar kültür zenginliklerini günümüze kadar getirmiştir.
Etimesgut
Etimesgut ilçesinin Ankara şehir merkezine uzaklığı 20 km. dir. Gazi Tren istasyonu ve Atatürk ün İstanbul a gidiş gelişlerinde uğurlandığı Etimesgut Tren İstasyonu tarihi yapı özellikleriyle dikkat çekicidir. Etimesgut a adını veren Ahi Mes ud, Ahi Elvan gibi Türk büyüklerinden, Ahi Elvan Hazretlerinin Türbesi Elvanköy de Elvanköy Cami avlusunda bulunmaktadır.
Evren
İl merkeziğne 178 km. uzaklığındadır. Çevrede rastlanan höyük ve kilise, kale kalıntıları bu yörenin İslamiyetten çok önceleri yerleşim yeri olduğunu göstermektedir. İlçe sınırları içerisinde Evren-Sarıyahşi yolu üzerinde Evren e 2 km. uzaklıkta bir höyükte bin yıla ait seramik kalıntılarına rastlanmıştır. Çatalpınar Köyünün 2 km güneybatısında bulunan Sığırcık Kalesi Geç Bizans ve Osmanlı Dönemine aittir.
Gölbaşı
Ankara ya 20 Km. uzaklıktaki Gölbaşı ve çevresi Ankara nın mesire, sayfiye, turizm ve sanayi bölgesi durumundadır. Mogan ve Eymir Gölleri, doğal güzelliği, temiz havası ve balık üretimi ile ilçeye turistik bir değer kazandırmaktadır. İlçe sınırlarında, İncek, Hacılar ve Tulumtaş köyleri arasındaki Karayatak Tepe Mevkiinde yer alan Tulumtaş Mağarasında görülmeye değer dikit, sarkıt ve sütunlar bulunmaktadır.
Güdül
Ankara’ya 90 km olan Güdül başkentin kuzey batısında yer alan bir ilçesidir.
Güdül İlçesi, 4 belediye ve 23 köy olmak üzere toplam 27 yerleşim biriminden oluşmuştur. İlçenin yüzölçümü 419 km2 dir. Denizden yüksekliği 720 metredir. Karasal iklim tipi görülmektedir.
İlçede Çağa beldesinde kaplıca çalışmaları, ilçe merkezindeki tarihi evler, İn-Önü mağaraları ve Sorgun göleti ve yaylası ile bir turizm potansiyeli bulunmaktadır. İn-Önü mevkiindeki mağaralar 1988 yılı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca sit alanı olarak kabul edilmiştir.
Yapılan araştırma ve incelemelerde Güdül çevresinde tarih öncesi çağlardan beri yerleşildiği anlaşılmıştır. İlçe yakınından geçen Kirmir Çayı boyunca kayalara oyulmuş mağaraların Etiler’e (M.Ö. 2000) ait olduğu sanılmaktadır. Daha sonra Frigler (M.Ö. 8. yy) bu yörede hakimiyet sürmüşlerdir.
İlçe, merkez hariç olmak üzere ilçe merkezine bağlı; 3 belde ve 23 köyden oluşmaktadır.
Haymana
Kent merkezine uzaklığı 73 km. olan Haymana kaplıcalarıyla dünyaca ünlüdür. Kaplıcaların tarihi Hititlere kadar uzanmaktadır. Hititlerden sonra Romalılar devrinde kaplıca tesisleri yeniden onarılmış, ayrıca kaplıcanın 1-1.5 km doğusunda halen harabeleri bulunan bir şehir kurularak, bu bölge bir su tedavi merkezi haline getirilmiştir.
Kalecik
Kent merkezine 71 km. uzaklıktaki Kalecik ve civarının ilk defa M.Ö. 3500-4000 yıllarında erken Kalkolitik Devirde iskan edilmiş olduğu tahmin edilmektedir. Hasbey, Saray, Tabakhane Camileri, Kazancıbaba, Alişoğlu Türbesi ile Kızılırmak üzerindeki Develioğlu Köprüsü ve Kalecik Kalesi belli başlı tarihi eserleridir.
Kazan
Kazan ın şehir merkezinden uzaklığı 45 km. dir. İlçenin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Yapılan kazılar sonucu çıkan birçok tarihi eser, çok değişik medeniyetler zamanında ilçe ve köylerinde yerleşim olduğunu göstermektedir.
Keçiören
Keçiören ilçesinin Ankara şehir merkezine uzaklığı 3 km. dir. Ankara nın Merkez ilçelerinden biridir. Mustafa Kemal in Kurtuluş Savaşına hazırlandığı ve karargah olarak kullandığı Ankara Eski Tarım Okulu bugün müze olarak Keçiören sınırları içerisindedir.
Kızılcahamam
İl merkezine 83 km. uzaklıkta bulunan Kızılcahamam Ankara nın en yoğun orman örtüsüne sahip olan yerleşim yeridir. Maden suyu bakımından oldukça zengin olan Kızılcahamam a 16 km uzaklıktaki Şey Hamamı Kaplıcası ülkenin önemli kaplıcaları arasındadır.
Mamak
Mamak ilçesinin şehir merkezine uzaklıgı 7 km. dir. İlçede kültür hizmetlerini yerine getirmek için şimdiki Belediye Başkanlık Binasının yer aldığı Konservatuar Binası bulunmaktadır. Ayrıca 75. Yıl Cumhuriyet Anfi Tiyatrosu, kültürel faaliyet varlıklarından sayılabilir.Tabiat varlıkları olarak Hatip Çayı, Bayındır Barajı ve önemli 4 mesire yerlerindendir.
Nallıhan
Nallıhan ın şehir merkezine uzaklığı 161 km. dir.İlçe merkezi 1599 da Vezir Nasuhpaşa nın burada bir han yaptırmasıyla teşekkül etmiş, adını bu Han dan almıştır. Halen çatısı yıkık olan Han ile birlikte cami ve hamam da yapılmıştır. İlçede, Uluhan (Köstebek) Köyünde 17. Yüzyılda inşa edilmiş olan Uluhan Cami de diğer önemli bir eserdir.
Polatlı
Polatlı ilçesinin şehir merkezine uzaklığı 78 km. dir. Bugünkü Polatlı nın 20 m. kuzeybatısına düşen Yassıhöyük Köyü ve çevresi bölgede gerçek bir tarih başlangıcı sayılabilir. Bu çevrede 86 adet tümülüs ve kral mezarları ve kalıntıları ilçe merkezinde de tümülüs ve şehir kalıntıları bulunmaktadır.
Pursaklar
Şehir merkezine uzaklığı 10 km. olan Pursaklar, Ankara Çubuk arasında yer alan köylerin en eskilerinden biridir. Pursaklar isminin geçtiği en eski tarihi vesika, 1530 yılında Osmanlı Devleti tarafından hazırlatılan tapu tahrrir defterinde “Busaklar” olarak yer almaktadır.
Pursaklar’ın 20. yüzyılın başlarında 30-40 haneli bir köy olduğu Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı ve İstiklal Savaşına 44 asker gönderdiği bunlardan sadece 4 tanesinin sağ döndüğü yaşayan büyüklerimiz tarafından anlatılmaktadır.
1970 yılı başından itibaren Pursaklar’ın çevre İl ve İlçelerden gelen vatandaşlarla nüfusu hızla artmış, 1987 yılında Belediye teşkilatına kavuşarak Belde sıfatını almıştır.
Ankara’nın kuzeyine düşen ve 2008 yılında ilçe olan Pursaklar, gerek yerleşimi gerek görüntü itibariyle Ankara da önemli bir yer edinmiştir.
Sincan
Şehir merkezine uzaklığı 27 dir. Cumhuriyetin ilk yıllarında 28 hane ve mescitten oluşan bir köy iken Atatürk’ ün önerileri ile yurtdışından gelen Soydaşlarımızın buraya yerleştirilmeleri ile tipik bir göçmen köyü görünümünü almıştır. 1956 yılında bucak merkezi haline getirilmiş, aynı yıl merkezde belediye teşkilatı kurulmuştur.
Ankara Sanayi ve Ticaret Odası tarafından kurulmuş olan Organize Sanayi Bölgesi Sincan’ da bulunmaktadır.
Sincan, İpek Yoluna yakın oluşundan ötürü tarihi çağlarda önem kazanmış, Asya’da da aynı ismi taşıyan bazı yerleşim alanları bulunmaktadır. Etimolojik olarak bakıldığında da Sincan Şen, Canlı İnsanların Yurdu anlamına gelmektedir.
Sincan, İstanbul-Ankara tren yolu ile Ankara-Beypazarı-Ayaş Devlet karayolu üzerinde olması nedeniyle kısa zamanda hızlı bir şekilde gelişmiş, 1956 yılında Yenimahalle İlçesine bağlı Bucak Merkezi haline dönüştürülmüş ve 1983 yılında da ilçe konumuna getirilmiştir.
Şereflikoçhisar
Şehir merkezine 148 km. uzaklıktadır. İlçede, Türkiye nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü bulunmaktadır. Kuzeyinde bulunan Hirfanlı Baraj Gölünde balıkçılık yapılmaktadır. Tuz Gölü, Kurşunlu Camii, Koçhisar Kalesi ve Parlasan Kalesi, ilçenin tarihi ve turistik zenginliklerini oluşturur.
Yenimahalle
Yenimahalle nin şehir merkezine uzaklığı 5 km. dir. Kent Merkezinde yeralan Yenimahalle nin tarihini vurgulayan eserler arasında Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat tarafından 1222 yılında eski Bağdat Ticaret yolunun geçtiği Ankara Çayı üzerinde yaptırılan Akköprü sayılabilir. Tarihi özelliğini hala korumakta olan Köprü, 4 büyük, 3 küçük olmak üzere 7 kemerden oluşmuştur.
5371 Kez Görüntülendi. Etiketler: 1. Dünya Savaşı » 100. Yıl Kapalı Yüzme Havuzu » 75. Yıl Cumhuriyet Anfi Tiyatrosu » Abdi İpekçi Parkı » Ahi Elvan » Ahi Elvan Hazretlerinin Türbesi » Ahi Evran » Ahi Mes ud » Ahi Şerafettin » Ahlatlıbel Spor ve Eğlence Merkezi » Ahmet Arif Parkı » Akköprü » Akşemseddin Cami » Akyurt » Alaaddin » Alişoğlu Türbesi » Altındağ » Anadolu Medeniyetleri Müzesi » Anakara » Anakara haber » Anastasıopolıs » Anıt Park » Anıtkabir » Ankara » Ankara Bala » Ankara Bala İlçesi » Ankara Beypazarı » Ankara Beypazarı Haber » Ankara Beypazarı ilçesi » Ankara Çamlıdere » Ankara Çamlıdere Haber » Ankara Çamlıdere İlçesi » Ankara Çankaya » Ankara Çankaya Haber » Ankara Çankaya İlçesi » Ankara Çayı » Ankara Çubuk Haber » Ankara Elmadağ Haber » Ankara Elmadağ İlçesi » Ankara Eski Tarım Okulu » Ankara Etimesgut » Ankara Etimesgut İlçesi. Ankara Etimesgut Haber » Ankara Evren » Ankara Evren Haber » Ankara Evren İlçesi » Ankara Gölbaşı » Ankara Gölbaşı Gazetesi » Ankara Gölbaşı Haber » Ankara Gölleri » Ankara Güdül » Ankara Güdül Haber » Ankara Güdül İlçesi » Ankara Haymana » Ankara Haymana Gazetesi » Ankara Haymana Haber » Ankara Haymana İlçesi » Ankara İlçeler Gazetesi » Ankara Kalecik » Ankara Kalecik Gazetesi » Ankara Kalecik Haber » Ankara Kalecik İlçesi » Ankara Kalesi » Ankara Kazan » Ankara Kazan Gazetesi » Ankara Kazan Haber » Ankara Kazan İlçesi » Ankara Keçiören » Ankara Keçiören Gazetesi » Ankara Keçiören Haber » Ankara Keçiören İlçesi » Ankara Kızılcahamam » Ankara Kızılcahamam Gazetesi » Ankara Kızılcahamam Haber » Ankara Kızılcahamam İlçesi » Ankara Kızılcahamam Su festivali » Ankara Mamak » Ankara Mamak Gazetesi » Ankara Mamak Haber » Ankara Mamak İlçesi » Ankara mesire » Ankara Nallıhan » Ankara Nallıhan Gazetesi » Ankara Nallıhan Haber » Ankara Nallıhan İlçesi » Ankara Polatlı » Ankara Polatlı Gazetesi » Ankara Polatlı haber » Ankara Polatlı ilçesi » Ankara Pursaklar » Ankara Pursaklar Gazetesi » Ankara Pursaklar Haber » Ankara Pursaklar İlçesi » Ankara Sanayi ve Ticaret Odası » Ankara Şereflikoçhisar » Ankara Şereflikoçhisar gazetesi » Ankara Şereflikoçhisar haber » Ankara Şereflikoçhisar İlçesi » Ankara Sincan » Ankara Sincan Gazetesi » Ankara Sincan Haber » Ankara Sincan İlçesi » Ankara sınırları » Ankara Tuz Gölü » Ankara ve güzel ilçesi Akyurt » Ankara Yenimahalle Gazetesi » Ankara Yenimahalle Haber » Ankara Yenimahalle İlçesi » Ankara-Beypazarı-Ayaş Devlet karayolu » ANKARA-ELMADAĞ » Ankara-Yenimahalle » Ankaranın ilçeleri » Ankaranın ilçeleri Bilgileri Hakkında » Ankaranın ilçeleri nelerdir » Ankaranın kaç ilçesi var » Arıklar Bağları » Aslanhane » Asya » Atakule » Atatürk Anıtı (Zafer Anıtı-Sıhhiye) » Atatürk Müzesi » Atatürk Orman Çiftliği » Atatürk ün İstanbul a gidiş gelişleri » Augustus Tapınağı » Ayaş » Ayaş içmeleri » Bağdat Ticaret yolu » Bala » Balâ ilçesi » balık üretimi » Balıkhisar Köyü » Balkan Savaşı » Bayındır Barajı » Baypazarı havucu » Baypazarı tarihi » Belediye Başkanlık Binası » Belediye Buz Paten Sahası gibi spor alanları » Beynam Ormanları » Beypazarı » Beypazarı Gündem » Bizans Dönemi » Boğazkesen Kümbeti » Botanik Bahçesi » Bu günkü Ankara » Bucak Merkezi » Bugünkü Polatlı » Busaklar » Çağa beldesi Kaplıca çalışmaları » Çağlar Boyu Ankara » Camii » Çamlıdere » çanak çömlek parçaları » Çankaya » Çankaya İlçesi » Çankırı » Canlı İnsanların Yurdu » Çatalpınar Köyü » civar » çubuk » cumhuriyet » Cumhuriyet Anıtı » Cumhuriyet Gazetesi » Cumhuriyet Müzesi » değer dikit » Dereli köyü » Develioğlu Köprüsü » Devlet karayolu » Devlet Resim ve Heykel Müzesi » Devlet Resim ve Heykel Sergi Salonu » Doğa Tarihi Müzesi » doğal güzelliği » Eğriova Yaylası ve Gölü » Eki Tunç Çağı » el dokuması » Elecik köyü » Elmadağ » Elmadağ Kayak Tesisleri » Elvanköy de Elvanköy Cami » Eski Hamam » Eski tarihi » Eski Tunç Çağı » Etiler » Etimesgut » Etimesgut Tren İstasyonu » Etimolojik » Etnografya Atatürk Anıtı » Etnografya Müzesi » Evren » Eymir Gölleri » Eymir gölü » Frigler » Gazi Gündüzalp Türbesi (Hırkatepe) » Gazi Tren istasyonu » Geç Bizans » Gölbaşı » Güdül » Gülbaba ve İzzettin Baba Türbeleri ile Hacı Bayram » gümüş işçiliği » Güven Park » Güvenlik Anıtı » Hacı Bayram Veli Efendi » Hacılar » halıcılık » haritalar » Hasbey » Hatip Çayı » Haymana » Haymana kaplıcaları » heybe ve çantalar » Hirfanlı Barajı » Hitit » Hitit Anıtı » Hititler » Höyüktepe mevkii » İç Anadolu Bölgesi » İn-Önü mağaraları » İn-Önü mevkiindeki mağaralar » İncek » İstanbul-Ankara tren yolu » İstiklal Savaşına » Julianus Sütunu » Kalecik » Kalecik batı » Kalecik Kalesi » kalıntılar » Kalkolitik Deviri » kaplıca tesisleri » Kara Davut Türbesi (Kuyumcutekke) » Karaca Ahmet Türbesi » Karacabey » Karadere Bağlan » Karakaya Kaplıcası » Karayatak Tepe Mevkii » Karyağdı » Kastamonu » Kazan » Kazancıbaba » Kent merkezi » kilim » Kirazdibi Bağları » Kirmir Çayı » Kızılcahamam » Kızılcahamam Maden suyu » Kızıleşik Mevkii » Kızılırmak » Koçhisar Kalesi » Konservatuar Binası » Köstebek Köyü » Kuğulu Park » kültür hizmetleri » Kültür ve Turizm Bakanlığı » kültür zenginlikleri » kültürel faaliyet » Kurşunlu cami » Kurşunlu Camii » Kurtuluş Parkı » Kurtuluş Savaşı Müzesi » Kuzey Ankara » Lagania » M.Ö. 2000 » M.Ö. 3000 yılı » M.Ö. 3500-4000 yılları » M.Ö. 8. Yy » Mamak » mezar » Milli Egemenlik Parkı » mineral » Mogan Gölü » MTA Genel Müdürlüğü Tabiat Tarihi Müzesi » Mustafa Kemal in Kurtuluş Savaşı » müze » Nallıhan » ODTÜ Arkeoloji Müzesi » Organize Sanayi Bölgesi Sincan » Osmanlı Devleti » Osmanlı Dönemi » Osmanlılar eski medeniyetler » Ova Bağları » oyulmuş mağaralar » Oyuncak Müzesi (Cebeci-Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi) » Paleolitik Dönem » Parlasan Kalesi » Peçenek Beldesi » peri bacaları » piskoposluk merkezi » Polatlı » Pursaklar » Pursaklar Güneybatısı » radyoaktif » Roma dönemi » Roma Hamamı » Romalılar » Rüstem Paşa Hamamı » sanayi bölgesi » Saray » sarkıt » sayfiye » Selçuklu dönemi » Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat » Selçuklular » Şereflikoçhisar » Şey Hamamı Kaplıcası » Sincan » Sincan İpek Yolu » Sincan Şen » Sinop » Sığırcık Kalesi » Sorgun göleti ve yaylası » Sultan Alaaddin Cami » Suluhan » sütunlar » Tabakhane Camileri » tapu tahrrir defterinde » tarihi eser » Tarihi evler » tarihi evleri » TBMM » Tekke Yaylası » temiz havası » Tulumtaş köyleri » Tulumtaş Mağarası » Tümülüs » tümülüs ve kral mezarları » turistik bir değer » turizm » turizm potansiyeli » Türk Büyüklerin » Tuz Gölü » Uluhan » Uluhan Cami » Vezir Nasuhpaşa » Yassıhöyük Köyü » Yenimahalle » yerleşim yerleri » Yontma Taş Çağı » ZincirliBENZER HABERLER