logo

Çubuk’ta Neler Olmuş Neler?


Müfit Onbaşı
mufitonbasi@gmail.com

Çubuk’a yapılan yatırımlarla ilçe nereye gidiyor, büyüyor mu küçülüyor mu?

Peki, Çubuk’un kazandıkları bunlar ise bizim kaybettiklerimiz neler?

Öncelikle bunları düşünmeliyiz.

Bunlar belki göze gelmeyen farkına varamadığımız büyük yatırımlar. Düşününce “vay be hakikaten neler yapılmış da biz fark edememişiz” dedirten cinsten eserler.

Bunlara hizmet yarışı da diyebiliriz.

Yol medeniyet değil midir? Büyük şehre gidip gelirken alınan keyif, görülen manzara çok şeye değiyor bazen. Ticaret ve ekonomideki hareketlilik, kalkınma, insanların burayı tercih etme sebepleri başında geliyor. Bunlar belki de yapılması gereken hizmetler ve hepsi huzurun ve refahın bir işareti belki de.

Böylece bize yapana değil de yapılana sahip çıkmak düşüyor.

Birileri bir şeyler yaparken biz neden duruyoruz. Hani derler ya “çenen değil elin çalışsın” sanırım şimdi tam da sözün bittiği an. Yıllardır yapılamayan yerin altına ve üstüne gömülen sermaye.

O ne yaptı, bu ne yaptı, şu ne yaptı kavgasını bırakalım. Madem öyle “sen ne yaptın” yani kendi kendimize “ben ne yaptım” dememiz gerekmiyor mu?

Sen işini düzgün yaptın mı?

Eleştiri yapmak yerine eser yapma endişesine düşmeli, gelecek nesle hep birlikte bir şeyler bırakmalıyız. Planlarımızı günü birlik yani günü kurtarma derdinde değil de uzun yıllara dökmeliyiz. Herkesin çetrefilli bir hayatı var. Yemek, içmek, gezmek, uyumak- ha bir de cep telefonu ve internet de eklendi- bunu yaşayıp gidiyoruz. Karpuz bile giderken çekirdeklerini bırakıyor. Peki ya biz…

Bütün bunlar “Eşek ölür semeri; yiğit ölür, eseri kalır.” atasözünü ön plana çıkarıyor. Yiğit olmak en güzeli değil mi?

İlçemize yapılan yatırımlardan bazıları:

Halil Şıvgın Hastanesi, Parklar, halı sahalar, köprüler, Çubuk Emniyet binası, Samanyolu Koleji, Yükselen Koleji, Aksoy Koleji gibi özel kolejler, Eğitim uygulama, Ahi Evran Meslek Lisesi gibi yeni okullar, Kredi Yurtlar Kurumu ve Gazi Üniversitesine yapılan öğrenci yurdu, sera kent, özel dershaneler, özel oto galerileri, pis ve temiz su arıtma tesisleri, özel kız ve erkek yurtları, YBÜ, Ahi Evran Sanayi Sitesi, Çubuk Aile Yaşam Merkezi,  Hanımlar Lokali, Alt yapı, yol, Toki, Aile Toplum Merkezi, şefkat evi, bilgi evi, adliye, özel avm, özel kuruluşların yaptığı yatırımlar, Gazi Üniversitesi, Bekir Ağalar Konağı, Yeni terminal, İlçeye kazandırılanların aklıma geleni sırayla yazdım. Unuttuklarım varsa af ola.

İlçeye yapılan özel ve resmi kuruluşların yaptığı yatırımlar küçümsenmeyecek kadar büyük. İlçede görünen potansiyeli birileri görüyor da, biz mi görmüyoruz. Kimse farkında olmasa da ilçede büyük derecede aksiyon var. Çubuk gün geçtikçe gelişiyor, büyüyor sürekli aksiyon artıyor. Mesele de önemli olan beyne ve bedene verdiğimiz enerji ne derecede? Gelin ilçemize yapılanlara hep beraber sahip çıkalım.

Sağlıcakla kalın…

2226 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

5+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Osmanlı’nın Tarihe Bıraktığı İzler

    06 Kasım 2024 KÜLTÜR SANAT, Yazarlar

    Osmanlı İmparatorluğu, sadece sınırlarını genişletmekle kalmayan; adalet, inanç ve medeniyet idealleriyle dünyaya yön vermiş bir başarı hikâyesidir. Bu hikâyenin köklerinde ise azim, derin bağlılık ve dönemin en zorlu koşullarında bile yılmayan bir irade saklıdır. Osmanlı, devlet olmanın ötesine geçmiş; her bir liderin, halkıyla kurduğu güçlü bağ ve köklü değerlerle imparatorluğu ayakta tutmuştur. Bu liderler, sadece askeri güçleriyle değil, imparatorluğu ileriye taşıyan yenilikçi vizyonları ve toplumu koruma arzularıyla da unutulmaz ...
  • Kültürel Bir Yanlış: Düğünlerde Silah Sıkmanın Yarattığı Sessiz Tehlike

    23 Eylül 2024 Özel Haber, YAŞAM, Yazarlar

    Düğünlerde Silah Sıkmanın Tehlikeleri: Bu Eğlence Ölümcül Sonuçlara Sebep Oluyor Türkiye’nin farklı bölgelerinde özellikle düğün, nişan, sünnet gibi toplu kutlamalarda eğlencenin bir parçası haline gelen silah sıkma geleneği, her yıl birçok insanın yaşamını tehdit eden ölümcül sonuçlara yol açıyor. Bu eğilim, kültürel bir unsur olarak görülebilir, ancak bu tür davranışların yarattığı tehlikeler bilimsel verilerle açıkça ortadadır. Düğünlerde sıkılan silahların en büyük tehlikelerinden biri, kontrolsüz bir şekilde ateşlenen mermilerin düşt...
  • İstanbul ve Ankara’nın kaderi yine aynı mı olacak?

    08 Mart 2024 Genel, SİYASET, Yazarlar

    Türkiye de 61 yıldır yapılan12 yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'nın seçim kararı aynı oldu. Türkiye'nin başkenti Ankara ve en büyük ili olan İstanbul da 1963 ten bu yana 12 yerel seçim yapıldı. Ankara ve İstanbul her 5 yılsonunda ki seçimde aynı partinin adayını başkan seçti. Ankara'yı kazanan parti, İstanbul'u da kazandı. Ya da İstanbul'u kazanan parti, Ankara'yı da kazandı. Yani şimdiye kadar aynı parti 2 büyük şehir de kazanmış oldu. 2024 yerel seçimlerinde iki büyük şehir yine aynı partinin adayını mı seçecek? Yoksa değişiklik olacak ...
  • İşsizliği kaybettik mi?

    05 Mart 2024 Genel, YAŞAM, Yazarlar

    Son zamanlarda dikkatinizi çekti mi? Vatandaşlardan yetkili ve siyasilere; "Bize vaat vermeyin, fabrika, kurum iş istihdamı oluşturun, geçlerimiz işsiz” gibi cümleleri pek duymaz olduk. Bunun yanı sıra siyasilerinde;  “İşsizlik ile ilgili çözüm bulacağız” gibi söylemlerini de duymuyoruz. İşsizlik sorunu çözüldü mü? İşsizliği kaybettik mi? Acaba gerçekten üretim yapıyor muyuz? Biri bunun cevabını verirse seviniriz. Bu zamanlarda çevremizde işsizlik konusundan hiç bahsedilmiyor. Eleman arayan işletmeler ile işsizlik sohbetinde esnaflar; "Kimse...