logo

Değirmende Keklik ve Sülün Üretimi

Değirmende Keklik ve Sülün Üretimi

Çubuk’ta yaşayan Cemal Akoğlu, eşiyle birlikte doğaya salmak için kınalı keklik ve sülün yetiştiriyor.

Uzun süre un değirmeni işleten 70 yaşındaki Cemal Akoğlu, tarımda kullanılan kimyasal maddeler ve yasak avlanmalar bölgelerinde çok sevdiği keklik ve sülün gibi kuş türlerinin azalmasına neden olunca, gönüllü olarak keklik ve sülün yetiştirmeye başladı. Keklik ve sülün popülasyonunu artırmak için üretime başlayan Akoğlu eşiyle birlikte 60 keklikle başladığı üretimde bugün 12 bin keklik ve sülün yetiştiriyor.

DESTEK VE TEŞVİK ALMADIM

Eşiyle birlikte 60 keklikle başladığı üretimde bu gün 12 bin keklik ve sülün üretmeyi başardığını kaydeden Akoğlu, bu konuda devletten her hangi bir destek ve teşvik almadığını sadece kendi imkanlarıyla üretim yaptığını söyledi. Doğaya salmak için başladığı keklik yetiştiriciliğinde çevreden gelen talepler nedeniyle satışına da başladığını ifade eden Akoğlu, değirmen olarak kullandığı bina ve ahırda yaptığı tadilat ile birlikte keklik yetiştiriciliği işini geliştirdiğinin altını çizdi.

KULUÇKA MAKİNESİYLE ÜRETİM

Selçuk Üniversitesi’nden 60 keklik yavrusu alarak yetiştiriciliğe başladıklarını söyleyen Akoğlu, “Her yıl yaptığımız yeni düzenlemelerle işi ilerlettik. Çevreden gelen talepler üzerine, ürettiğimiz kekliklerin yem giderlerini karşılamak amacıyla satışa da başladık. Zaman içinde kuluçka makineleri aldım ve yeni düzenlemelerle profesyonel anlamda üretim yapmaya başladık. Aşırı bir gelirimiz olmamasına rağmen kendi gücümüzle üretim yapmaya çalışıyoruz. Bu üretimdeki esas amacımız doğaya çok sayıda keklik bırakmaktır” dedi. AA

1136 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+10 = ?