logo

Erdal Beşikçioğlu’ndan Sokak Hayvanları Projesi

Erdal Beşikçioğlu’ndan Sokak Hayvanları Projesi

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanlarına yönelik yeni yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Belediye olarak hayvanları koruma ve rehabilitasyon projelerine öncelik veren Beşikçioğlu, hayvanların belediyede çeşitli görevlerde yer alacağını duyurdu. İşte Beşikçioğlu’nun hayvanseverlerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı önemli açıklamalar ve yeni projeler:

Beşikçioğlu, belediyenin birçok binasında bekçiye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu sevimli dostlarımızı belediyemizde görevlendireceğim” dedi. Beşikçioğlu, Etimesgut halkına hitaben yaptığı konuşmada, “Barınaklarımız artık rehabilitasyon ve eğitim merkezleri olacak. Köpekleri artık ben toplamayacağım, siz getireceksiniz” dedi. Bu açıklama, sokak hayvanlarına yönelik belediyenin yeni yaklaşımını yansıtıyor ve toplumun bu sürece dahil edilmesinin önemini vurguluyor.

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklerin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından, Erdal Beşikçioğlu, Belediye Meclis Salonu’nda hayvanseverlerin de katıldığı bir toplantıda konuştu. Toplantıya katılan hayvanseverleri dinleyen Beşikçioğlu, belediyenin bu konuda yapacağı çalışmaları detaylandırdı. Sokak hayvanlarının öldürülmesine kesinlikle izin vermeyeceğini belirten Beşikçioğlu, onların “belediye görevlisi” olarak barındırılacağını söyledi. Bu yaklaşım, hayvanlara olan sevgi ve saygının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

‘KATLİAM YASASI OLAMAZ’
Etimesgut Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde önceki dönemin hesaplarının incelendiğini ve müdürün görevden alındığını belirten Beşikçioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İktidarın aldığı kararları uygulamak zorundaydık. Alınan bir karara nasıl bir eylemle karşılık verebiliriz, somut olarak nasıl çözüm bulabiliriz bunun peşindeyiz. Katliam yasası olmaz. İktidara geldiğimizde eski yönetimle ilgili bazı hesapları kontrol ettik. Doğruluk ve dürüstlükten yanayım ve milletin parasının millete harcanması gerektiğine inanıyorum. Bu doğrultuda yaptığımız incelemelerde son 6 ayda Veterinerlik Müdürlüğü’nün harcadığı para 12 milyon TL. Biz de bu paranın nereye harcandığını sorduk. Ruhsatsız bir hastaneye kadro vermişsiniz. Ruhsatı almamışsınız ama hastaneyi açmışsınız ve bazı insanları işe almışsınız. Bunun üzerine müdürü derhal görevden alalım, hesaplarını inceleyelim dedik. Bu arkadaşları da görevden alalım fakat kadro açtığımız zaman tekrar müracaat etsinler dedik. Ancak ‘Bu arkadaşları işten çıkardılar, hastaneyi kapattılar, hayvanları zehirliyorlar’ gibi söylentiler gerçek dışıdır.” Beşikçioğlu’nun bu açıklamaları, belediyenin şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesine ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

‘BU BİNALARDA BEKÇİYE İHTİYAÇ VAR’
TBMM’de yasalaşan sokak hayvanlarıyla ilgili kanuna değinen Beşikçioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yasa karşısında ne yapacağız? Belediye olarak bu sevimli dostlarımızı belediyede görevlendireceğim. Bu nasıl olacak? Fen İşleri’nin garajı, park ve bahçelerin garajı, tır otoparkımızın garajı var. Sosyal tesislerimizi koruyacak bir dostumuza ihtiyacımız var. Birçok binamız var ve bu binalarda bekçiye ihtiyacımız var. Barınaklarımız artık rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine dönüşecek. Köpekleri ben toplamayacağım, siz getireceksiniz.” Bu yaklaşım, hayvanların yalnızca korunması değil, aynı zamanda topluma fayda sağlamaları için de fırsatlar yaratılacağını gösteriyor.

‘ANKARA ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK ÇALIŞMA YAPACAĞIZ’
Hayvan hastanesiyle ilgili yaşanan sıkıntı konusunda Ankara Üniversitesi’ne giderek Veterinerlik Fakültesi ile görüştüğünü belirten Beşikçioğlu, “Bu konuyla ilgili olarak bundan sonra Ankara Üniversitesi’nin bilgi ve birikimi bizimle olacak. Bu bilinçle hareket ettiğimizde ilçemizdeki saldırgan hayvanların hepsi dönüşecek ve umarım örnek bir ilçe olacağız. Bir söz verdim ve bu sözün arkasındayım. Hepiniz göreceksiniz, verdiğim sözü nasıl tuttuğumu, her bir hayvansever görecek” diye konuştu. Beşikçioğlu’nun bu açıklamaları, akademik işbirliklerinin önemini ve belediyenin bilimsel yaklaşımları benimsediğini gösteriyor.

Beşikçioğlu’nun bu adımları, Etimesgut’un sokak hayvanları konusunda örnek bir ilçe olma yolunda ilerlediğini göstermekte. Belediye, hayvanların yaşam koşullarını iyileştirirken, halkın da bu sürece aktif olarak katılımını sağlamayı amaçlıyor. Bu, hayvan hakları savunucuları için umut verici bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Haber: Mert ONBAŞI

717 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

5+6 = ?