Reklam Alanı (Gövde Üst Reklam) Bu alana reklam ver

Herkes Kıdem Tazminatı Alacak

MÜFİT ONBAŞI tarafından
08 Haziran, 2012 17:10 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 22.03.2024 12:07
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Bir ay çalışanlar bile kıdem tazminatı alabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milyonlarca çalışanın en önemli sorunlarından biri olan kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemede sona yaklaşıldığını açıkladı.

Faruk Çelik ‘işgücü piyasamızı katılaştıran, verimliliği azaltan en önemli sorun olan kıdem tazminatı sisteminin bugünkü şartlarda sürdürülebilir olmadığını belirterek, kıdem tazminatı konusuna fonlu sistemle çözüm bulacaklarının altını çizdi.

Yıllık değil aylık kıdem tazminatı formülü üzerinde çalıştıklarını söyleyen Çelik “Geçen yıl 12 milyon çalışan bir yılı doldurmadan işinden ayrılmış. Bu, insanların kıdem tazminatı almadıkları anlamına geliyor. Kıdem tazminatını çalışanların yüzde 10’luk bölümü hak ediyor. Bunların içinde de tazminat alamayanlar var. Biz bir ay bile çalışsa kıdem tazminatını işçinin hesabına yatıracak bir sistem için çalışıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank

En Çok Okunanlar