Tarımda Resmi Açıklama Geldi

Mayıs ve Haziran aylarında yaşanan sağanak yağış ve dolu, bazı bölgelerde tarım ürünlerine büyük zarar verdi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçinin başının dertten kurtulmadığını belirterek, bu üretim sezonunun kuraklık, don, dolu, fırtına, aşırı yağış gibi tabii afetlerle geçtiğini, doğal afetlerin tarımı vurmaya devam ettiğini bildirdi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, en son 30-31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde yaşanan dolunun bazı bölgelerde ürüne büyük zarar verdiğini belirtti.

2013-2014 üretim döneminin başladığı Ekim ayından bu yana yağışların yetersizliğinin yanı sıra, Mart ayı sonunda gerçekleşen dondan üreticilerin büyük zarar gördüğünü hatırlatan Bayraktar, “Yaşanan bu felaketlerin üzerine 30-31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde ülkemizin bazı bölgelerinde meydana gelen dolu yağışı, bütün bunların üzerine tuz biber olmuştur. Büyük sıkıntıdaki çiftçiye yeni bir sorun yaşatmıştır” ifadelerini kullandı.

ZARAR GÖREN YERLER

Ziraat Odalarından alınan bilgiye göre, özellikle Bursa, Yozgat, Manisa, Mersin, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çorum, Kayseri, Samsun ve Amasya’nın bazı ilçelerinde meyve, sebze, zeytin, buğday, arpa, Mısır, nohut, pancar, yonca, bağ alanlarında yüzde 20’lerden yüzde 100’lere yaklaşan oranlarda zarar yaşandığına dikkati çeken Bayraktar, tespit edilen zararla ilgili şu bilgileri verdi:

Ankara Sincan: Meydana gelen dolu yağışından meyve ve sebze alanları ile arpa ekili alanlar hasar gördü. İlçede yapılan hasar tespit çalışmaları sonucuna göre, yüzde 30-40’dan yüzde 70-80’e varan oranlarda kayıp oldu.

Ankara Çubuk: Meyve, sebze ve buğday alanlarında yüzde 70 üzerinde hasar bekleniyor.

Şemsi Bayraktar, doğal afetlerle ilgili hazırladıkları raporları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Hazine’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere Bakanlar Kurulu üyelerine, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkan ve üyelerine, bölge milletvekillerine ilettiklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Reklam Alanı376x240

Bayram öncesi İnstagram dolandırıcılığına dikkat

blank

Ülkemizde şuan sosyal medya kullanıcıları internet ortamında şuan tek mecra haline gelen sosyal medya adresi İnstagram da sahte hesaplara bilmeyerek taklit hesap açıp emek hırsızlığı yaparak takipçilerini dolandırıyorlar. Bu işlemi öncesi tam güven sağlayarak kolaylıkla yapabiliyorlar.

Bunun bir örneğini açıklayacak olursak; sanal ürün, gerçekte ellerinde ürün yok. Yüksek hitli takipçisi dolu dolu bir sayfa açarak bu işlemi yapıyorlar. Piyasaya göre uygun fiyatlı ürünler. Müşteri memnuniyetini sağlamak için yapılan etkili video çekimleri. Giyim ve elbise adına her şey düşünülmüş. Profesyonellik ön plana çıkmış. Müşteri mesaj ve sorularına hemen cevap veriyorlar. Sahte vergi levhası, müşteri güvenini kazanacak her şeyi yapmışlar. İnsanların zaaflarından yaralanıp, dolandırıp mağdur ediyorlar. Çok iyi çalışılmış bir sistem düzeneği kurmuşlar. Size güveni tam veriyorlar. Tipik dolandırıcı sistemi işte. Sizden ödemeyi alıyorlar. Sizi Whatsap üzerinden arıyorlar. Daha sonra muhasebe e ticaret sistemine gelmedi, olmadı diyerek kafa karıştıran işlemler ile parayı iade edeceğiz bahanesiyle sizden banka hesap hareketleri, e-mail bilgilerinizi ve içinde para olan alternatif banka bilgilerinize ulaşmaya çalışıyorlar. İnsanlar bu tür para kaptırıyor. Sonrasında telefonlar ve adres size otomatik kapanıyor, boş bir sayfa oluyor. Canın sıkılması moralinin ve sağlığının bozulması da yanına kar kalıyor. Gün geçtikçe İnstagram güvenilirliğini yitiriyor. Tabi oda işini yapıyor yapmaya da devam edecek burası kapansa bile yenisini açacak kaldığı yerden insanları sömürmeye kandırmaya devam edecek vicdan ar-namus olmayan kişiler asıl sıkıntı insanlar arası güven kaybı. Güven kaybetmektense para kaybetmeyi tercih yerine yapılan bir dolandırıcılık sistemi kurmuşlar. Bayram öncesi ve sonrası bu tür dolandırıcılık işlerini dikkat etmeniz dileği ile.

Aşağıda örnek bir dolandırıcı bilgileri veriyoruz:

instagram.com/lamelif.tesettur/

Taklit ettiği sahte adresi: Güven, Adnan Kahveci Blv. no: 79/A, Güngören/İstanbul, Türkiye, Istanbul, Turkey 34160

Cep No: 0551 836 93 26

Whatsap No: Ferdi Ö. 0546 677 35 97

Taklit ettiği sahte Vergi Levhasındaki isim: Elif Arslan

Ödeme yapılacak hesap: Kardelen Sude Sütçü: TR33 0009 9038 8770 4300 1000 01

Taklit ettiği Web adresi: lamelif.com

blank

TAKLİF ETTİĞİ GERÇEK FİRMANIN BİLGİLERİ AŞAĞIDA

Adı: Lamelif Giyim

Müşteri hizmetleri temsilcilerimizle görüşmek için hafta içi günleri 09.00-13.00 / 14.00-18.00 saatleri arasında TR +90 (850) 255 06 45 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz ya da [email protected] adresine e-posta göndererek destek alabilirsiniz.

Adresi: Güven Mah. Eski Londra Asfaltı Cad. Vizyon Plaza Giriş Kat No:79/A Güngören / İstanbul

Telefon +90 (850) 255 06 45

Whatsapp +90 551 859 81 49

Web adresi: lamelif.com

[email protected]

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Reklam Alanı376x240