Reklam Alanı (Gövde Üst Reklam) Bu alana reklam ver

20 Bin Civcivi Bedava Dağıttı

blank
MÜFİT ONBAŞI tarafından
25 Temmuz, 2014 16:16 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 22.03.2024 12:06
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Akyurt’ta bir tavuk çiftliği sahibi, kesilen cezaları protesto etmek amacıyla yaklaşık 20 bin civcivi köylülere dağıttı.

Çiftlik sahibi Birol Sökmen, Esenboğa Havaalanı'na yakın olması ve koku oluşturduğu gerekçesiyle kesilen cezaları protesto etmek amacıyla üretim yaptığı yaklaşık 20 bin civcivi Akyurt ve Çubuk'taki köylere dağıttıklarını söyledi.

Sökmen, tüm baskılara rağmen ayakta durmaya çalıştıklarını ileri sürerek, "Bölgemiz hayvancılığa kapatıldı. Yaklaşık 5 yıldır sürekli cezalar kesilerek baskı görüyoruz. Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından baskı altındayız" dedi.

Cezalara rağmen yine de beslemeye civciv beslemeye çalıştıklarını kaydeden Sökmen, "Bizim büyütemediğimizi köylüler büyütsün istedik. Köy tavukçuluğu yasaklandı. Biraz da ona sitem ediyoruz.  Biz de baskıları ve yasakları protesto etmek amacıyla ürettiğimiz 20 bin civcivi yakın çevredeki köylülerimize bedava dağıttık" diye konuştu.

ÇUBUK YENİCE MAHALLESİNE 10 BİN CİVCİV DAĞITILDI

Yenice Mahallesi Muhtarı Ali Abadan, mahallesinde 10 bin civcivin dağıtıldığını söyleyerek, "Herkes bakabileceği kadar civcivi aldı. Köylerde tavuk beslenmesinin yasaklanması nedeniyle yıllardır hazır tavuk Eti tüketmek zorunda kalıyorduk. En azından bu yıl herkes kendi büyüttüğü tavukları tüketir. Dağıtılan civcivlerden dolayı tüm köylü mutlu oldu. Allah razı olsun" ifadesini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank

En Çok Okunanlar