Çubuk Kızılay Derneği Güven Tazeledi

MÜFİT ONBAŞI tarafından
11 Şubat, 2013 18:59 tarihinde yayınlandı
0

Türk Kızılay Derneği Çubuk Şubesi Olağan Genel Kurulu yapılırken, mevcut Başkan Selahattin Koç tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Türk Kızılay Derneği Çubuk Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu, Kızılay binası düğü salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve üyeler katıldı.

Divan heyetine Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş ve Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan seçildi. Ardından kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu.

Kongrede açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, Çubuk’ta elbirliği içinde büyük işler başardıklarını belirterek, ’’Kızılay ilk olarak Çubuk’ta 1931 yılında Hilali Ahmet Cemiyet olarak kuruldu ve ilk yardım elini 1933 yılında açlıktan ot yemek zorunda kalan 15 köylüye yardım eli uzatarak faaliyetlerine başladı. O günden bu tarafa Türk Kızılay’ı ilçemizde yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardım eli uzatmaktadır. Çubuk şubesi olarak 2010 ila 2012 yılları arasında 404 bin 533 TL gelir, 314 bin 711 TL gider gerçekleştirildi.  Banka hesabımızda da 40 bin TL bulunmaktadır. Bununla birlikte yardıma muhtaç aileye 5 bin 850 TL nakti yardım,  ihtiyaç sahibi 500 kişiye 250 TL para yardımı, 450 kişiye kumanya yardımı ve 300 aileye de kurban eti dağıtımı gerçekleştirdik. Van ve Suriye için belediye ile birlikte başlattığımız kampanyalarla ilçe halkımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 14 adet tekerlekli sandalye, 140 bot, 140 kaban dağıtımı yaptık. Bu gönüllü harekette bize destek olan hepinize teşekkür ediyorum. Kongremizin Çubuk’a ve Türk Kızılay’ına hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

Kızılay’ın birlikte çalışmaktan onur duyduğu bir kuruluş olduğunu söyleyen Kaymakam Şahin, ilçedeki yardıma muhtaç ailelerin bir kısmına kendilerinin ulaştığını bir kısmına da Türk Kızılay’ının ulaştığını belirterek, ’’Ben bu gönüllü harekete katkı veren başta dernek başkanı Selahattin Koç bey olmak üzere tüm dernek mensuplarına teşekkür ederim’’ dedi.

Yukarı Çavunudur’da 2000 yılında yaşanan depremin hemen ardından yaklaşık bir saat gibi kısa bir sürede Türk Kızılay’ının beldeye gelerek vatandaşlara yardım eli uzattığını hatırlatan Başkan Özden ise, inanlara ihtiyaç anında yardım eli uzatmanın önemine işaret etti. Kızılay’ın sadece yurtta değil, yurt dışında da çok önemli görevler yürüttüğünü ifade eden Başkan Özden, merhametin ve iyiliğin simgesi olan hilali tüm dünyaya tanıtan kuruluşun gönüllü bir ferdi olmanın gururunu yaşadığını kaydetti.

Daha sonra, Türk Kızılay’ı Yönetim kurulu üyesi Ahmet Gökmen faaliyet ve denetim kurulu raporlarını okuyarak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Ardından Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Avan, derneklerine katkılarından dolayı Koç’a teşekkür belgesi verdi.

Daha sonra 85 delegenin katılımıyla yapılan kongrede tek listeyle seçime gidilirken, mevcut Başkan Selahattin Koç tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
18
Haziran Perşembe
1448 HİCRİ Muharrem 3
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
03:17
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
05:13
  Öğle
12:55
  İkindi
16:52
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler

Ankara Ziraat Odaları; hububat alım fiyatları çiftçimizi üzdü

MÜFİT ONBAŞI Avatarı
MÜFİT ONBAŞI tarafından
07 Haziran, 2026 16:20 tarihinde yayınlandı
0

Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Zekai Köseoğlu TMO alım fiyatları ile ilgili basın açıklama yaptı.

Köseoğlu açıklamasında; “Çiftçi sayımız ülke nüfusunun yüzde iki buçuğuna düşmüşken çiftçi yaş ortalaması 60’lara dayanmışken çiftçi çocukları tarımın gelir seviyesinin düşük olmasından köyde kalmaz iken köyler virane yaşanmaz hale gelmişken TMO’nun 2026 yılı hububat alım fiyatları çiftçimizi üzmüş çalışma üretme şevkini kırmıştır. 2026 yılı üretici fiyatlarındaki artış %26 civarında iken ASGARİ ÜCRETE %27 zam yapılmış iken 2025 yılı ile 2026 yılı üretim maliyetleri arasında %30 bir artış var iken buğday alım fiyatını 2025 yılı fiyatına göre %22,22 artışla 16,500 TL ye 2025 yılı arpa alım fiyatına göre %15,9 artışla 12,750 TL açıklanması çiftçimizi gerçekten üzmüştür tarımın geleceğini köylerin geleceğini risk altına sokmuştur” dedi. Köseoğlu açıklamasının devamında; “Başkent Ankaramız tarımsal arazi varlığı olarak ülkemizin ikinci büyük ili hububat üretimi olarak da ülkemizin ikinci büyük ili 45 bin çiftçimizle üretim yapıyoruz 45 bin çiftçimiz özlemle tatmin edici bir fiyat bekliyordu. Bilhassa Ankara’mız ülkemizin en az yağış alan bölgesi verimde en az alan ilimiz yılda en fazla bir ürün üretebilen çiftçimiz bu fiyatlardan en çok etkilenen Ankara çiftçisi olacak. Çiftçimiz 2027 üretim yılına gübrede %70 mazotta %55 gibi bir artışla girecek açıklanan bu fiyatlar 2027 üretimini de etkileyecek. Mahsul bedellerinin 45 günde ödenmesi çiftçimizi zora sokacak borç vadeleri büyük bir oranda harman vadedir bu uygulama çiftçimizi serbest piyasaya yönlendirecek buğday fiyatlarının 14-15 TL bandında seyretmesine neden olacaktır. Unutulmamalıdır ki ülkemizin huzurunun ve mutluluğunun tek teminatı tarım sektörüdür insanlarımızın karnını doyuramazsak huzurlu bir toplum olamayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
18
Haziran Perşembe
1448 HİCRİ Muharrem 3
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
03:17
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
05:13
  Öğle
12:55
  İkindi
16:52
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler