Çubuk’ta Kıbrıs Caddesi Araç Geçişine Kapandı

MÜFİT ONBAŞI tarafından
13 Mayıs, 2011 18:42 tarihinde yayınlandı
0

Çubuk’ta Kıbrıs Caddesi Araç Geçişine Kapandı

Çubuk’ta yayalaştırma projesi kapsamında yapılan Kıbrıs Caddesi kısa sürede bitirilerek, ilçe halkının kullanıma sunuldu.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, ilçenin ilk yayalaştırılan caddesi olan Kıbrıs Caddesi’nde başlayan kaldırım, yol ve çevre düzenlemesi çalışmasının tamamlandığını bildirdi. Trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi’nden Deva Sokağa kadar olan kısımda başlatılan çalışmaların tamamlandığını ifade eden Özden, ilk yayalaştırılan caddenin ilçeye hayırlı Uğurlu olmasını diledi.

İlçenin çehresini değiştirecek çalışma kapsamında, vatandaşların yaya olarak gezebileceği ve alışverişlerini ailesi ile birlikte rahat bir şekilde yapma fırsatı bulabileceği bir alana kavuştuğunu vurgulayan Özden, kentin görünümünü daha çağdaş bir şekilde yeniden yapılandırmak için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Caddenin yayaya kapatılan hiçbir yerine kaldırım yapılmadığını kaydeden Özden, “Kıbrıs Cadde’sinde atık su, yağmur suyu, içme suyu ve doğalgaz hatları döşendikten sonra, enerji ve telefon hatları da yer altına alındı. Cadde boyunca kaldırımlar kaldırılarak düz bir yol oluşturulurken, üzerine Ankara andeziti ve granit küp taşı döşendi. Yayalaştırılan alanda 32 aydınlatma armatürü ve teshuş ağacı, konik Porsuk, üç top selvi, smargat mazı gibi ağaçlar ile sargıç petunya, sardunya, kadife çiçeklikleri ile de süslendi. Bizim yaptığımız bu çalışmalar karşısında caddede bulunan bina sahipleri de cephe düzenlemesi çalışmalarına başladılar ve çalışmaları devam ediyor” dedi.

Özden, yapılan çalışmalar süresince kendilerine destek olan ilçe esnafına ve vatandaşlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
18
Haziran Perşembe
1448 HİCRİ Muharrem 3
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
03:17
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
05:13
  Öğle
12:55
  İkindi
16:52
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler

Ankara Ziraat Odaları; hububat alım fiyatları çiftçimizi üzdü

MÜFİT ONBAŞI Avatarı
MÜFİT ONBAŞI tarafından
07 Haziran, 2026 16:20 tarihinde yayınlandı
0

Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Zekai Köseoğlu TMO alım fiyatları ile ilgili basın açıklama yaptı.

Köseoğlu açıklamasında; “Çiftçi sayımız ülke nüfusunun yüzde iki buçuğuna düşmüşken çiftçi yaş ortalaması 60’lara dayanmışken çiftçi çocukları tarımın gelir seviyesinin düşük olmasından köyde kalmaz iken köyler virane yaşanmaz hale gelmişken TMO’nun 2026 yılı hububat alım fiyatları çiftçimizi üzmüş çalışma üretme şevkini kırmıştır. 2026 yılı üretici fiyatlarındaki artış %26 civarında iken ASGARİ ÜCRETE %27 zam yapılmış iken 2025 yılı ile 2026 yılı üretim maliyetleri arasında %30 bir artış var iken buğday alım fiyatını 2025 yılı fiyatına göre %22,22 artışla 16,500 TL ye 2025 yılı arpa alım fiyatına göre %15,9 artışla 12,750 TL açıklanması çiftçimizi gerçekten üzmüştür tarımın geleceğini köylerin geleceğini risk altına sokmuştur” dedi. Köseoğlu açıklamasının devamında; “Başkent Ankaramız tarımsal arazi varlığı olarak ülkemizin ikinci büyük ili hububat üretimi olarak da ülkemizin ikinci büyük ili 45 bin çiftçimizle üretim yapıyoruz 45 bin çiftçimiz özlemle tatmin edici bir fiyat bekliyordu. Bilhassa Ankara’mız ülkemizin en az yağış alan bölgesi verimde en az alan ilimiz yılda en fazla bir ürün üretebilen çiftçimiz bu fiyatlardan en çok etkilenen Ankara çiftçisi olacak. Çiftçimiz 2027 üretim yılına gübrede %70 mazotta %55 gibi bir artışla girecek açıklanan bu fiyatlar 2027 üretimini de etkileyecek. Mahsul bedellerinin 45 günde ödenmesi çiftçimizi zora sokacak borç vadeleri büyük bir oranda harman vadedir bu uygulama çiftçimizi serbest piyasaya yönlendirecek buğday fiyatlarının 14-15 TL bandında seyretmesine neden olacaktır. Unutulmamalıdır ki ülkemizin huzurunun ve mutluluğunun tek teminatı tarım sektörüdür insanlarımızın karnını doyuramazsak huzurlu bir toplum olamayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
18
Haziran Perşembe
1448 HİCRİ Muharrem 3
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
03:17
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
05:13
  Öğle
12:55
  İkindi
16:52
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler