Emine Erdoğan hanımlar ile turşu kurdu

MÜFİT ONBAŞI tarafından
20 Ekim, 2021 10:34 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 22.03.2024 12:05
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ankara’nın Çubuk ilçe merkezine 2 km uzaklıkta bulunan Aşağı Çavundur Mahallesi’ndeki kadınlarla bir araya gelerek turşu kurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan selamlar getirdiğini belirten Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı’nın da Çubuk’a geleceğini duyduğunda özel olarak turşu istediğini dile getirdi.

Erdoğan, tarladan toplanan kelek, patlıcan ve lahanaları kavanozlara doldurarak turşu kurdu. Emine Erdoğan, programa gelmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Nereye gidiyorsun?” diye sorduğunu, “Çubuk” deyince de “Bana da bir tabak turşu yollasınlar” dediğini aktararak, selamını iletti.

Gazetecilerin de sorularını cevaplayan Emine Erdoğan, “İlk kez mi turşu kuruyorsunuz?” sorusuna “Küçükken anneme eşlik ediyordum ama ilk kez burada kurdum. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Hem ilk olması hem de Çubuk’umuzun değerli hanımlarının bu kadar faal olmaları, gerçekten beni çok duygulandırdı. Görmeyince anlaşılmıyor. Kimler yapıyor, nasıl yapıyor bunları, nasıl hayata geçirmişler; gerçekten çok takdir ediyorum. Üretiminden bu ana kadar yapmalarını ayrıca takdire şayan. Gidip çarşıdan pazardan almıyorlar, kendileri üretiyorlar, kendileri kuruyorlar. Bu da Türk kadınının ne kadar çalışkan, üretken ve yaratıcı olduğunu gösteriyor. Gerçekten çok duygulandım, hepsini çok tebrik ettim. Başarılarının devamını, başka kadınlara da örnek olmalarını diliyorum. Girişimleri nedeniyle hepsini kutluyorum” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en çok hangi turşuyu sevdiğinin sorulması üzerine Erdoğan, salatalık turşusunu sevdiğini söyledi. Emine Erdoğan, evde en çok hangi yemeğin yapıldığının sorulması üzerine de “Ben, eşim, çocuklarım, yemek seçme olayımız yok. Ne yemek olursa yiyoruz ama şimdi torunlara bakıyorum, aynı şeyi göremiyorum. Maalesef seçiciler ve buna çok üzülüyorum. Onları da eğitmeye çalışıyorum” diye konuştu.

Emine Erdoğan, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nün hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti: “Çiftçiler Günü’nde kadınlarımızın gayretlerini takdirle karşılıyorum. Gerçekten olmazları başarıyorlar. ‘Hiç olamaz’ diyeceğimiz şeyleri yapabiliyorlar. Kendilerini çok seviyorum, çok takdir ediyorum, buradan selam ve sevgilerimi yolluyorum. Tekrar Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.”

Kadınlardan Hatice Üstün de Emine Erdoğan’ın çok güzel bir şekilde turşu kurduğunu belirterek, başarısını “yüzde yüz” olarak tanımladı.

Turşu kurmanın püf noktasını isteyen Emine Erdoğan’a, kadınların tarifi televizyonlara veremeyeceklerini, ancak kendisinin kulağına özel olarak söyleyebileceklerini belirtmesi gülümsetti.

Daha önce evde bu şekilde hiç turşu kurmadığını söyleyen Emine Erdoğan, annesinin küçükken turşu yaptığını ve ona yardım ettiğini anlattı. Emine Erdoğan, “Bundan sonra evde turşuları ben yaparım artık, çok zevkli.” dedi.

Evde salatalık ve lahana turşusunu daha fazla tükettiklerini anlatan Emine Erdoğan, kurduğu turşuları da eve götüreceğini ifade etti.

Turşunun faydalarına dikkati çeken Emine Erdoğan, özellikle lahana turşusunun sağlık için faydalı olduğunu vurguladı.

Kadınların, Nevşehir’de mağaralarda bekletilen üzüm sirkesi ve kaya tuzu kullanılmasının turşunun püf noktalarından biri olduğunu anlatması üzerine Emine Erdoğan da doğal sirke ve evde kaya tuzu kullanılmasının önemine işaret etti.

Kadınlar, Emine Erdoğan’a, yaptıkları turşuları sosyal medya üzerinden de sattıklarını ve gelir elde ettiklerini söyledi.

Emine Erdoğan, kadınların “Eliniz bu işlere yatkın” sözleri üzerine gülerek, “Benim elim her işe yatkındır, ben de ev kadınıyım zaten.” karşılığını verdi.

Daha sonra özel yapılan turşu suyu ve salatalık turşusunun tadına bakan Emine Erdoğan, “Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar.” diyerek, turşuları basın mensuplarına ikram etti.

Turşunun limonla mı sirkeyle mi yapılacağına ilişkin geleneksel tartışmanın hatırlatılması üzerine Emine Erdoğan da gülümseyerek, “Galiba sirke ağır bastı, ben uzmanların yanında başka bir fikir beyan edemem, dolayısıyla sirke kazandı.” dedi.

Torunlarının turşu sevip sevmediğine ilişkin soruya ise Emine Erdoğan, torunlarından bazılarının turşuyu çok severek yediği cevabını verdi.

Yiyecekleri mevsime göre tüketmeye dikkat edip etmediğinin sorulması üzerine Emine Erdoğan, “Tabii ki. Biz bile bazen karıştırıyoruz. Hangi sebze hangi mevsimdeydi acaba diye, çocuklarımız artık bunu hiç bilmiyorlar maalesef.” ifadelerini kullandı. Çubuklu kadınlar da Emine Erdoğan’ın elinin turşu kurmaya çok yatkın olduğunu ifade ederek, Emine Erdoğan’ın gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi, herkesi Çubuk Aşağı Çavundur’a turşu almaya davet etti.

TURŞUNUN MERKEZİ OLAN ÇUBUK ADRESİNDE İNTERNETTE ONLİNE GÜVENİLİR ÇUBUK TURŞUSU ALMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ MARKALARDAN BİRİNİ TIKLAYIN:

https://www.youtube.com/watch?v=603zF3T2PGw

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Namaz Vakitleri

Ankara
3
Mayıs Pazar
1447 HİCRİ Zilkade 16
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
04:03
  Güneş
05:40
  Öğle
12:51
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:40
  Akşam
19:51
  Yatsı
21:22

Video Haberler

4 ilin vali ve emniyet genel müdürü değişti

Tapuda satışlar neden azaldı?

Devletimizin bekası, milletimizin birliği ve evlatlarımızın istikbali

Tapu harcı ve rayiç bedel sorunu çağrısı

Çubuk’ta Başladı Türkiye’ye Örnek Oldu

Haber Sıralaması

Genel

4 ilin vali ve emniyet genel müdürü değişti

Emlak

Tapuda satışlar neden azaldı?

Genel

Devletimizin bekası, milletimizin birliği ve evlatlarımızın istikbali

Ekonomi

Tapu harcı ve rayiç bedel sorunu çağrısı

Genel

Çubuk’ta Başladı Türkiye’ye Örnek Oldu

4 ilin vali ve emniyet genel müdürü değişti

MÜFİT ONBAŞI Avatarı
MÜFİT ONBAŞI tarafından
30 Nisan, 2026 11:45 tarihinde yayınlandı
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarıyla Ankara, Aydın, Adıyaman ve Nevşehir illerinde valiler değişti.

Alınan kararla, Ankara Valiliğine Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın Valiliğine Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Valiliğine İstanbul Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük ve Nevşehir Valiliğine Göç İdaresi Başkanı Hüseyin Kök’ün ataması yapıldı. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökhan Zengin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Levent Kepçeli getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde atamalar

Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Mersin İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, Konya İl Emniyet Müdürlüğüne Yozgat İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa İl Emniyet Müdürlüğüne Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Aydın Karan, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Tuncay Pekin ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Özdemir atandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Namaz Vakitleri

Ankara
3
Mayıs Pazar
1447 HİCRİ Zilkade 16
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
04:03
  Güneş
05:40
  Öğle
12:51
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:40
  Akşam
19:51
  Yatsı
21:22

Video Haberler

4 ilin vali ve emniyet genel müdürü değişti

Tapuda satışlar neden azaldı?

Devletimizin bekası, milletimizin birliği ve evlatlarımızın istikbali

Tapu harcı ve rayiç bedel sorunu çağrısı

Çubuk’ta Başladı Türkiye’ye Örnek Oldu

Haber Sıralaması

Genel

4 ilin vali ve emniyet genel müdürü değişti

Emlak

Tapuda satışlar neden azaldı?

Genel

Devletimizin bekası, milletimizin birliği ve evlatlarımızın istikbali

Ekonomi

Tapu harcı ve rayiç bedel sorunu çağrısı

Genel

Çubuk’ta Başladı Türkiye’ye Örnek Oldu