İstanbul Havalimanı Uçuş Rekoru Kırdı

MÜFİT ONBAŞI tarafından
19 Temmuz, 2025 13:13 tarihinde yayınlandı
0

İstanbul Havalimanı, gerçekleştirdiği 1.695 hava trafik hareketiyle açıldığı günden bu yana en yüksek günlük uçuş rekorunu kırarak Türk sivil havacılık tarihine bir kez daha damgasını vurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamasına göre, bu tarihi rakam, havalimanının operasyonel kapasitesinin dünya standartlarını aştığını ve küresel havacılıkta stratejik bir merkez haline geldiğini bir kez daha ortaya koydu. Bir önceki rekor, İstanbul’da düzenlenen 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin oynandığı 2023 yılında kaydedilmişti ve o gün toplam 1.690 uçuş yapılmıştı. 2025 yaz sezonunun yoğunluğu, Türkiye’nin turizmde yaşadığı ivme, transit yolcu hacminin büyümesi ve İstanbul’un Doğu ile Batı arasında bir köprü niteliği taşıması bu yeni rekorun temel dinamikleri arasında gösteriliyor.

İstanbul Havalimanı, aynı gün içerisinde yalnızca uçuş rekoru kırmakla kalmadı; uluslararası alanda da büyük bir başarıya imza attı. Dünyaca ünlü Travel and Leisure dergisinin okurları tarafından yapılan oylamada ikinci kez “Dünyanın En İyi Uluslararası Havalimanı” unvanına layık görüldü. Yolcuların oylarıyla belirlenen bu ödülde, havalimanının erişim kolaylığı, check-in ve pasaport kontrol süreçlerinin verimliliği, temizlik, güvenlik uygulamaları, terminal tasarımı, alışveriş ve yeme-içme olanakları gibi birçok kategori değerlendirildi. İstanbul Havalimanı, Singapur Changi, Doha Hamad, Abu Dabi Zayed ve Seul Incheon gibi dünyanın en prestijli havalimanlarını geride bırakarak zirvede yer aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu çifte başarının tesadüf olmadığını vurgularken, Türkiye’nin son yıllarda ulaştırma ve lojistik alanında gerçekleştirdiği yatırımların, global ölçekte karşılık bulduğunu ifade etti.

2025 yaz sezonunda havalimanına gelen ve buradan aktarma yapan yolcu sayısında gözle görülür bir artış yaşanırken, hava sahasında artan trafik, yer hizmetleri ve hava trafik kontrol ekiplerinin olağanüstü koordinasyonu sayesinde sorunsuz yönetildi. İstanbul Havalimanı’nın Avrupa ve Orta Doğu’daki merkezleri birbirine bağlayan ana aktarma noktası konumunu daha da pekiştirdiği bu gelişme, Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok yerli ve yabancı havayolu şirketinin destinasyon sayılarını ve sefer sıklıklarını artırmalarını da beraberinde getirdi. Gelişmiş altyapısı, 5 pisti aynı anda çalıştırabilen teknik yapısı ve 90 milyonun üzerinde yıllık yolcu kapasitesiyle İstanbul Havalimanı, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden biri haline gelmeye devam ediyor.

İstanbul Havalimanı’nın yeni pistler, faz 2 terminal genişlemesi ve dijitalleşme yatırımlarıyla çok daha büyük rekorlara ev sahipliği yapması bekleniyor. Ulaştırma Bakanlığı ve İGA yönetimi, sürdürülebilirlik, çevresel etki azaltımı ve yolcu deneyimini iyileştirme odaklı projeleri önümüzdeki dönemde hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
17
Haziran Çarşamba
1448 HİCRİ Muharrem 2
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
03:17
  Güneş
05:13
  Öğle
12:54
  İkindi
16:52
  Akşam
20:26
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler

Ankara Ziraat Odaları; hububat alım fiyatları çiftçimizi üzdü

MÜFİT ONBAŞI Avatarı
MÜFİT ONBAŞI tarafından
07 Haziran, 2026 16:20 tarihinde yayınlandı
0

Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Zekai Köseoğlu TMO alım fiyatları ile ilgili basın açıklama yaptı.

Köseoğlu açıklamasında; “Çiftçi sayımız ülke nüfusunun yüzde iki buçuğuna düşmüşken çiftçi yaş ortalaması 60’lara dayanmışken çiftçi çocukları tarımın gelir seviyesinin düşük olmasından köyde kalmaz iken köyler virane yaşanmaz hale gelmişken TMO’nun 2026 yılı hububat alım fiyatları çiftçimizi üzmüş çalışma üretme şevkini kırmıştır. 2026 yılı üretici fiyatlarındaki artış %26 civarında iken ASGARİ ÜCRETE %27 zam yapılmış iken 2025 yılı ile 2026 yılı üretim maliyetleri arasında %30 bir artış var iken buğday alım fiyatını 2025 yılı fiyatına göre %22,22 artışla 16,500 TL ye 2025 yılı arpa alım fiyatına göre %15,9 artışla 12,750 TL açıklanması çiftçimizi gerçekten üzmüştür tarımın geleceğini köylerin geleceğini risk altına sokmuştur” dedi. Köseoğlu açıklamasının devamında; “Başkent Ankaramız tarımsal arazi varlığı olarak ülkemizin ikinci büyük ili hububat üretimi olarak da ülkemizin ikinci büyük ili 45 bin çiftçimizle üretim yapıyoruz 45 bin çiftçimiz özlemle tatmin edici bir fiyat bekliyordu. Bilhassa Ankara’mız ülkemizin en az yağış alan bölgesi verimde en az alan ilimiz yılda en fazla bir ürün üretebilen çiftçimiz bu fiyatlardan en çok etkilenen Ankara çiftçisi olacak. Çiftçimiz 2027 üretim yılına gübrede %70 mazotta %55 gibi bir artışla girecek açıklanan bu fiyatlar 2027 üretimini de etkileyecek. Mahsul bedellerinin 45 günde ödenmesi çiftçimizi zora sokacak borç vadeleri büyük bir oranda harman vadedir bu uygulama çiftçimizi serbest piyasaya yönlendirecek buğday fiyatlarının 14-15 TL bandında seyretmesine neden olacaktır. Unutulmamalıdır ki ülkemizin huzurunun ve mutluluğunun tek teminatı tarım sektörüdür insanlarımızın karnını doyuramazsak huzurlu bir toplum olamayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
17
Haziran Çarşamba
1448 HİCRİ Muharrem 2
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
03:17
  Güneş
05:13
  Öğle
12:54
  İkindi
16:52
  Akşam
20:26
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler