Kurbanlık Alıcı ve Satıcıları Pazarda

MÜFİT ONBAŞI tarafından
04 Eylül, 2015 16:28 tarihinde yayınlandı
0

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Çubuk’ta kurbanlıklar hayvan pazarında sıkı pazarlıklarla alınıp satılmaya başlandı.

Sabahın erken saatlerinde hayvanlarını pazara getiren üreticiler, hayvanlarını büyüklüklerine göre 2 bin ile 10 bin TL arasında satışa sunuyor.

Kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ile hayvan satıcıları arasında yaşanan kurbanlık satışlarıyla pazar hareketlendi.

İç Anadolu’nun en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olan Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarına çevre il ve ilçelerle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden getirilen büyükbaş hayvanlar pazarda görücüye çıkıyor.

Kurbanlık almak için gelen vatandaşlar fiyatların biraz yüksek olduğundan şikâyet ederken, üretici ve hayvan satıcıları ise hayvanların yem ve saman gibi giderleri göz önünde bulundurarak normal olduğunu belirttiler.

Hayvan bakmanın ve beslemenin zor olduğunu belirten 50 yaşındaki Fatih Çalış: “Fiyatlar bu yıl normal. 8 aydır gözümüz gibi baktığımız hayvanlarımızı pazara getirdik. 20 malımız vardı. Şimdiye kadar 8 adet sattık. Bayrama kadar hayvanlarımızı satıp, inşallah emeğimizin karşılığını alacağız” dedi.

Pazara kurbanlık bakmaya gelen 68 yaşındaki Osman Bakır: “Bu yıl kurbanlık bize göre pahalı, ama satıcıya göre ucuz. Biraz bekleyeceğiz. Hesabımızı ve pazarlığımızı yapıp 1 adet alacağız” dedi.

Pazar da canlı baskül ağırlık kilogram fiyatı dana 16 TL, düve 14 TL, koyun 9 TL, keçi ise 6 TL den satılıyor.

Belediye ekipleri tarafından pazara getirilen hayvanlara sağlık kontrolü yapılırken, girişler ve çıkışlar da sağlık raporu olmayan hiçbir hayvanın girişine müsaade edilmiyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
18
Haziran Perşembe
1448 HİCRİ Muharrem 3
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:17
  Güneş
05:13
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:55
  İkindi
16:52
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler

Ankara Ziraat Odaları; hububat alım fiyatları çiftçimizi üzdü

MÜFİT ONBAŞI Avatarı
MÜFİT ONBAŞI tarafından
07 Haziran, 2026 16:20 tarihinde yayınlandı
0

Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Zekai Köseoğlu TMO alım fiyatları ile ilgili basın açıklama yaptı.

Köseoğlu açıklamasında; “Çiftçi sayımız ülke nüfusunun yüzde iki buçuğuna düşmüşken çiftçi yaş ortalaması 60’lara dayanmışken çiftçi çocukları tarımın gelir seviyesinin düşük olmasından köyde kalmaz iken köyler virane yaşanmaz hale gelmişken TMO’nun 2026 yılı hububat alım fiyatları çiftçimizi üzmüş çalışma üretme şevkini kırmıştır. 2026 yılı üretici fiyatlarındaki artış %26 civarında iken ASGARİ ÜCRETE %27 zam yapılmış iken 2025 yılı ile 2026 yılı üretim maliyetleri arasında %30 bir artış var iken buğday alım fiyatını 2025 yılı fiyatına göre %22,22 artışla 16,500 TL ye 2025 yılı arpa alım fiyatına göre %15,9 artışla 12,750 TL açıklanması çiftçimizi gerçekten üzmüştür tarımın geleceğini köylerin geleceğini risk altına sokmuştur” dedi. Köseoğlu açıklamasının devamında; “Başkent Ankaramız tarımsal arazi varlığı olarak ülkemizin ikinci büyük ili hububat üretimi olarak da ülkemizin ikinci büyük ili 45 bin çiftçimizle üretim yapıyoruz 45 bin çiftçimiz özlemle tatmin edici bir fiyat bekliyordu. Bilhassa Ankara’mız ülkemizin en az yağış alan bölgesi verimde en az alan ilimiz yılda en fazla bir ürün üretebilen çiftçimiz bu fiyatlardan en çok etkilenen Ankara çiftçisi olacak. Çiftçimiz 2027 üretim yılına gübrede %70 mazotta %55 gibi bir artışla girecek açıklanan bu fiyatlar 2027 üretimini de etkileyecek. Mahsul bedellerinin 45 günde ödenmesi çiftçimizi zora sokacak borç vadeleri büyük bir oranda harman vadedir bu uygulama çiftçimizi serbest piyasaya yönlendirecek buğday fiyatlarının 14-15 TL bandında seyretmesine neden olacaktır. Unutulmamalıdır ki ülkemizin huzurunun ve mutluluğunun tek teminatı tarım sektörüdür insanlarımızın karnını doyuramazsak huzurlu bir toplum olamayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
18
Haziran Perşembe
1448 HİCRİ Muharrem 3
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:17
  Güneş
05:13
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:55
  İkindi
16:52
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler