Özel Halk Otobüsleri Tam Gaz Seyahat

MÜFİT ONBAŞI tarafından
14 Ağustos, 2015 16:05 tarihinde yayınlandı
0

“Kuzeyin Sesi Çubuk” rumuzlu kişi sosyal medya adresi facebooktan, Çubuk Özel Halk Otobüsleri ile ilgili uzun boylu, günlük yaşanan ve hikâye olacak bir türde yazı paylaştı.

Yazı şu şekilde:

Yer: ÇUBUK

Konu: 487-3 ÇUBUK OTOBÜSLERİ

SORU GÖRÜŞ VE ŞİKÂYETLERİNİZ İÇİN 153 NUMARALI HATTI ARAYINIZ

Gün geçmiyor ki, Çubuk Özel Halk Otobüsleri ile ilgili bir sıkıntı, sorun, şikâyet yaşanmamış olsun.

Bazı 487-3 Özel Halk Otobüs işletmecilerinin keyfe keder uygulamaları neticesinde halkımız ve Çubuk Ankara arası günlük bu işkenceye maruz kalan yolcuların tamamına yakını her gün şoför ve muavin ile bir tartışma yaşamaması imkânsız gibi.

İlçe halkımızın bizlere ve ilgili birimlere yazdıkları ancak cevap alamadıkları, konuya duyarsız kaldıkları ifade edilmekte.

Bu konuların başında gelen en belirgin sorunlar ise aslında öyle çözülemeyecek sorunlarda değil açıkçası. Çubuklu vatandaşlar ilgisizlik ve duyarsızlıktan da ayrıca şikayetçi.

İsterseniz biraz bu hatta yaşanan sorunlara değinelim.

Bunlardan ilki sizinde katılacağınız gibi kabaca, nezaketsiz ve kibirli konuşma tarzları.

Ekmeğinden mi suyundan mı bilinmez ama bu sorun ilk akla gelenlerden en önemlisi olduğunu düşünüyoruz.

Sırasıyla aktarmak gerekirse;

Sabah ve Akşam saatlerinde yolculara bir koyun muamelesi yapılarak üst üste istiflenmesi ve yetersiz sefer sayıları.

Otobüse ilk bindiğiniz andan itibaren şoför ve muavinin komutlarına uymaz iseniz tatsızlıkta çıkabilir doğrusu.

*Arkalı önlü ilerle,

*İlerlesene dayı,

* Abla yanaş,

*Bir adım daha at,

*İnecekler kapılara yanaşsın,

*Nerde inecen,

*İneceksin daha otuyorsun,

*Lak lak yaparak yolcuyu duymaz

“Durağı Geçtik”

*Burda yasak vs gibi kabaca sözler birkaçı.

Sabah Ankara istikametine giderken otobüslerin durak harici ve neredeyse adım adım yolcu almaları akşam indirirken farklı olmaları. Sarayköy’e devam ederken Akyurt ve Sirkeli Otobüslerine kendi tabirleri ile ‘ayar’ vermeleri, Ostim ve Site çalışan arkadaşlarına ayar vermeleri Kuzey Ankara Toki konutlarına doğru ilerledikleri anda yine keyfe keder yolcu indirme işlemi yapmaları, Gelişte Ulusta Ego, Akyurt, Sirkeli, Kalecik otobüsleri ile başlayıp Dışkapı da Hasköy dolmuşlarıyla devam edip havalimanı kavşağı sonrası Çubuk dolmuşları ile tamamlanan yolcu kapma kapışması ile ilçeye nasıl bir giriş yaptığınızı anlayamazsınız.

Bir ellerinde direksiyon diğer ellerinde telefon önünde giden ve arkasından gelen meslektaşları ile yine aynı şekilde kaba kaba ve seviyesiz konuşmalarda çabası.

Ego’nun aldığı karar doğrultusunda Kuzey Ankara Toki bloklarından aşağı iniş istikametinde Aktepe kavşağında yolcu indirmek yasak yazılı A4 kağıdına yazmış oldukları yazıyı işlerine gelmeyen yani sadece yolcu indirirken uyguladıklarını ters istikamette bunu uygulamadıklarını görürsünüz.

Bu kuralı Hasköy Dörtyol kavşağı, Kuzey Ankara Durağı vb duraklarda keyfe keder uyguladıklarına şahit olmanız mümkün.

Birde size dönüp o yazıyı okutmaları yok mu işte tamamlayıcı unsur. İster istemez sizde onlara “ayar” olmaya başlarsınız o anda.

Yolcu içerisinde bunları destekleyen şoför ve muavinin tanıdıkları da çıkmıyor değil tabi ki. Buyur buradan yak. Başlasın curcuna.

Bizler diğer ilçelerimize kıyasla ulaşımda ücrette ve sefer sayılarında şanslı gibi görün sekte aslında hiçte öyle değil.

Saray merkezinde Ego’ya ait otobüslerin değişik güzergâhlarda bir kaç hattın çalışıyor olması bile Çubuğun neyi hakkettiğinin aslında bir örneği.

Bu gün saat 19: 35’te Kuzey Ankara TOKİ konutları kavşağında Çubuk Halk Otobüsü bekliyorum.

*Birincisi solu kapattı durmadı, *İkincisi de Solu Kapattı durmadı, derken inanın Saat 20:05′ te 4. Halk otobüsüne şükür binebildim.

*Sorun duraklarda mı?

*Bizde mi?

*Yoksa keyfe keder işletmecilerde ve ilgili sorumlularda mı?

Serzenişlerimizi ilk otobüs muavinine ve şoförüne ileten bizler çoğu kez ikisinin birlikte hınca hınç yolcuya karşılık verdiklerine tanık oluyoruz.

Ama inanın bugün ilk defa anlayışla karşılayan, nazikçe açıklama yapan ve nazikçe beni dinleyen bir ağabeyle karşılaştım. Şoför ise inanın anlayışla karşıladı cevap bile vermedi. 06 CFA 20 plakalı otobüsün şoförü ve muavinine buradan teşekkür etmek istiyorum. Karşılıklı saygı sevgi ve düzgün iletişimin çözemeyeceği aslında hiç bir sorun yok.

Savaşa gidercesine yolculuk yapan Çubuk halkına ve sorunlarına anlayışla kulak verseniz onları dinleseniz empati kurarak anlayışla durumu açıklama yapsanız sorun zaten ortadan kalkıyor.

Bizler ve sizler elbette sorunlu bir yolculuk yapmayı istemiyoruz. Hiç kimse sabah işine giderken işinde sorunlar yaşamak istemez. Sizlerinde işini zorlaştırsan içinizde barınan sorun yaratan işletmeciler var ise bunu kendi aranızda çözmeniz uyarmanız gerekli aslında. Hiçbirinizin yaşamak istemediği bu sorunlar karşısında gün gelir hesabı verilemeyecek tatsızlıklar ve vakalarda yaşana bilir.

Ekmek önemli olduğu kadar ekmeğine sahip çıkmakta önemli diye düşünüyor sizlerin bu konuda anlayışlı olmalarınızı arzu ediyoruz.

Devam edecek olursak,

Sabah aldıkları yolcuyu aynı aldıkları yerde hatta durakta dahi indirmek bu otobüsleri işleten şahsiyetlerin neden bu kadar zorlarına gider bunu da kimse anlamış değil.

Yolcularda da durum aslında bundan farksız değil. Kadınlar hamamına çevirdikleri otobüste muavin ve yolcunun da buton sesini ve yolcuların inecek var seslenişlerini duymaları da aslında imkânsız.

Yanındaki yolcuyla konuşuyor olmasa da otobüse bindikleri anda çalan telefonlarda çabası.

Karşıdaki arayan kişiye acil bir durum yoksa otobüsteyim inince konuşalım demek bu kadar mı zor. Sanırsınız ki özellikle konuşmak için otobüse biniyorlar.

Bağırarak konuşanımı ararsın, yüksek sesle müzik dinleyenlerimi perşembe pazarı gibi ne ararsan var.

Şikâyet etsen bir dert etmesen iki. Cezai yaptırım ve müeyyidelerinde uygulanmadığına her defasında tanık olmaktayız.

Bakım, tamir işlerini yolda kalınca yaptırma gereği ve isteği yoğunlukta olan bu işletmeciler sayesinde işine, evine, hastaneye geç kalanların sayıları da inanın çok fazla.

Motor su kaynatır, üç durakta bir durup motora su ekleyenler mi dersin, yağ ekleyenler mi dersin, Klima bozuk çalışmıyor diyenler mi, defransiyel sesinden uçak motorunu andıran sesleri çıkaranlar mı, egzozu konuşturmaya çalışan, hatta tabiri caiz ise anırtanlara, hatta patlak lastikle yola çıkanlara bile tanık olduk.

Bu sorun sadece bizim sorunumuz değil. Elbette sizlerinde sorunları var muhakkak ki. Unutmayınız ki aldığınız her yolcu evinize götürdüğünüz, çoluğumuzun çocuğunuzun rızkı.

Kendinizi ve aile fertlerinizi yolcuların yerine koyarak empati kurarak kurallar çerçevesinde ele alırsanız zannediyorum ki bu ekmeği daha fazla hak etmiş olacaksınız.

Ego Otobüslerinin de durumu aslında bunlardan farksız. İlçe halkına bunları reva gören siyasileri bu yazıya katmak dahi gerekmez.

Çubuk Merkez Mahallelerini yani Atatürk Mahallesi, Barbaros Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesinde yaşayan bütün vatandaşları kilometrelerce yürüten bu zihniyet mahallelere de bu zorluğu yalatmaktan galiba haz alıyor.

Dumlupınar, Yenice, Esenboğa, Melikşah, Yazır, İkipınar gibi mahalleler Ankara’dan verilen ego ile biraz şanslı görünse de durum o mahallelerde de farksız. Ankara’ya ulaşım var ilçe merkezine yok.

Siz bu mahallelerin ilçeye gelmesini sağlamamışken Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Okuyacak Öğrencileri ilçe merkezine ne ile taşımayı planlıyorsunuz. TEYYARE İLE Mİ?

Ondan Sonra Çubuğun Önde gelen Akil Esnafı ve Vatandaşları Üniversitenin ilçeye faydası olmayacağının yorumlarını yapmaktan kaçınmaz.

Hayırdır, Bu Topraklar Bizans Toprağı mı?

İlçede Yüzme Havuzu yok ifadelerini kullanan akil vatandaşlar ve başlık atan sosyal medya haber siteleri acaba Melikşah Kapalı Olimpik Yüzme Havuzuyla ilgili ve Melikşah Süleyman Demirel Huzurevinin kapanması ile ilgili kaç haber yaptınız. Sessiz kaldınız çünkü buraları Çubuk ilçesine ya layık görmediniz ya da menfaatinize ters geldi. Dumlupınar Mahallesi referandumda ÇUBUK demese idi inanın ÜNİVERSİTENİN ADI DAHİ ÇUBUK ANILMAYACAKTI.

Orda burada siyaset bilimciliği menfi hareketler sergileyeceğinize Üniversitenin kurulduğu alan belli burada ilçe ve büyükşehir olarak hizmetleri artırmaya bakın.

YOKSA ÜNİVERSİTE ELİNİZDEN UÇAR GİDER.

İlçeye Hizmet veren Ego ve Özel halk otobüs güzergahlarının bu alanları da içine alacak şekilde ilçe merkezine giriş yapmalarını sağlarsanız hiçte fena olmaz. Hem burada yaşayan mahalle halkı hem de üniversiteden ilçemize gelecek olanlar bu hizmetlerden tam manası ile faydalanabilir.

Mevcut güzergahlara ek olarak

487-4 olarak Tahtayazı, Toki, İlçe Merkezi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Çankırı Şabanözü yolu, Pembe köşk olarak Ulus, Sıhhiye aynı güzergahtan geri dönüşü sağlanmalı.

487-5 olaraktan bir hat daha açılması Çubuk, Ankara, Sıhhıye, Saray, Dumlupınar, Melikşah Huzurevi ve Yüzme Havuzu, Yazır Mahallesi, İlçe Sanayi Sitesi, Adnan MENDERES Bulvarı İlçe Merkezi olacak şekilde düzenlenmesi daha faydalı ve yararlı olacağı şüphesizdir.

İlgili Kurumların Sorunları Çözmesini, belirli aralıklarla denetim yapılmasını kurallara uymayanlar hakkında işlem yapılmasını arzu ediyor,

İşini layığı ile yapan bütün otobüs işletmecilerinde buradan teşekkürü bir borç biliriz.

Her gün bu işkenceyi çeken canım Çubuk halkına sabırlar diliyor, Dürüst İşletmecilerimize Kazasız Belasız Hayırlı İşler Diliyoruz.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Ekonomi

Caspian Mining Expo 2027 de Azerbeycan da yapılacak

Genel

Restoran ve kafelerde dijital ve detaylı menü dönemi

Namaz Vakitleri

Ankara
10
Mayıs Pazar
1447 HİCRİ Zilkade 23
Akşam Vakti
Şuanki vakit
Akşam
  İmsak
03:51
  Güneş
05:32
  Öğle
12:50
  İkindi
16:42
  Akşam
19:58
Yatsı vaktine kalan süre
 
  Yatsı
21:32

Video Haberler

Haber Sıralaması

Ekonomi

Caspian Mining Expo 2027 de Azerbeycan da yapılacak

Genel

Restoran ve kafelerde dijital ve detaylı menü dönemi

Video Haberler

Caspian Mining Expo 2027 de Azerbeycan da yapılacak

MÜFİT ONBAŞI Avatarı
MÜFİT ONBAŞI tarafından
08 Mayıs, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Caspian Mining Expo 2027, Kafkasya bölgesindeki en önemli ve tek özel madencilik fuarı olarak 31 Mart ile 02 Nisan 2027 yılında  Azerbaycan Bakü’de düzenlenecek.

Türkiye’den de bir çok kurum ve kuruluşun katılacağı fuara, Türkiye Sondajcılar Birliği Firma Rehberi SONDAJCILAR.COM  – Türkiye Sondaj Firmaları Rehberi SONDAJREHBERI.COM Türkiye’nin sesi kulağı SONDAJ TV olarak 2027 yılında yapılacak Caspian Mining Expo fuarında yerimizi aldık. 3 gün sürecek fuar da ülke tanıtımı,  firma ve ürün reklamı için işbirliği sağlanacak. Fuarda bizde Aksiyon Reklam olarak medya partneri ve sponsorluğunu yapacağız.

Caspian Mining Expo 2027 BAKÜ FUAR MERKEZİ AZERBEYCAN

Etkinlik, yenilik, yatırım ve stratejik ortaklıklar için hayati bir merkez görevi görerek, küresel madencilik sektöründen lider şirketleri, endüstri profesyonellerini ve karar vericileri bir araya getiriyor. Hazar bölgesi, Orta Asya ve ötesinde madencilik endüstrisinin geleceğini şekillendiren son teknolojileri keşfetmek, yeni iş fırsatlarını keşfetmek ve kilit karar vericilerle bağlantı kurmak için eşsiz fırsatlar sunuyor. Sektör profesyonellerini küresel madencilik sektörünün geleceğini şekillendiren en son teknolojileri, ekipmanları ve çözümleri keşfetmeye davet ediyor. Önde gelen uluslararası katılımcıları ve bölgesel paydaşları bir araya getiren fuar, tüm madencilik değer zincirindeki yeniliklere kapsamlı bir bakış sunuyor.

Hazar ve Kafkasya Bölgesi’nin Madencilik Merkezi Azerbaycan

Ücretsiz davetiye alın

Açılış Saatleri: 31 Mart 2027 – 10:00 – 18:00

Açılış Saatleri: 01 Nisan 2027 – 10:00 – 18:00

Açılış Saatleri: 02 Nisan 2027 – 10:00 – 18:00

Neden Ziyaret Etmelisiniz?

Madenciliğin Geleceğini ve En Son Teknolojileri Keşfedin

Madencilik makineleri, mineral işleme, otomasyon ve akıllı madencilik çözümlerindeki en yeni gelişmeleri keşfedin.

Küresel Tedarikçilerle Tanışın: Dünyanın önde gelen üreticileri ve çözüm sağlayıcılarıyla tek bir yerden bağlantı kurun.

Sektör Liderleriyle Ağ Kurun: Madencilik, inşaat ve altyapı sektörlerinden profesyoneller, karar vericiler ve uzmanlarla etkileşim kurun.

Pazar Bilgileri Edinin: Sektör trendlerinin, yeniliklerin ve bölgesel yatırım fırsatlarının önünde kalın.

Verimli İş Platformu: Üç güne odaklanarak birden fazla tedarikçi ve ortakla görüşerek zamanınızı en verimli şekilde kullanın.

Kimler Ziyaret Etmeli?

Madencilik ve Taş Ocağı Şirketleri

Hükümet Yetkilileri ve Düzenleyici Kurumlar

Mühendisler ve Rota Jeoloji Uzmanlar

EPC Yüklenicileri ve Proje Geliştiricileri

Dağıtımcılar ve Tedarik Yöneticileri

Yatırımcılar ve Finans Kurumları

Akademisyenler ve Endüstri Araştırmacıları

Orta Asya • Madencilik • Ekipman • Yatırım

Neler Yaşayacaksınız?

  • Çok çeşitli uluslararası katılımcılar
  • Canlı ürün tanıtımları ve teknoloji gösterileri
  • Yeni ürün lansmanları ve yenilikler
  • Sektör uzmanlarına ve çözüm sağlayıcılara erişim

Ziyaretçi Profili

Üretici

Açık Ocak ve Yeraltı Madenciliği İşletmecileri

Enerji

Distribütör

İnşaat Makineleri

Hizmet Sağlayıcı

Mineral İşleme Projeleri Operatörleri

İnşaat Şirketi / Müteahhit

Mühendislik hizmetleri

Mimari

Danışmanlık

İş Sağlığı ve Güvenliği

Sertifikasyon Firmaları

Kiralama / Finansal Kiralama

Kamu / Hükümet

Eğitim / Akademi / Profesör

Medya / Basın

Diğer

Caspian Mining Expo 2027 Bakü’de Bize Katılın Takviminize 31 Mart – 2 Nisan 2027 tarihlerini işaretleyin ve madencilik sektöründe yenilik ve büyümeyi teşvik edecek dinamik bir uluslararası buluşmanın parçası olun.

Tarih: 31 Mart – 02 Nisan 2027

Ülke: Azerbaycan

Şehir: Bakü

Mekan: Heydar Aliyev Avenue, Bakü

Sektör: Madencilik

Ülkeler: 10+

Katılımcı Firmalar: 200+

Ziyaretçiler: 3.000+

Konferans Oturumları: 5+

Konuşmacılar: 25+

Fuar Günleri: 2

Konferans Günleri: 1

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Ekonomi

Caspian Mining Expo 2027 de Azerbeycan da yapılacak

Genel

Restoran ve kafelerde dijital ve detaylı menü dönemi

Namaz Vakitleri

Ankara
10
Mayıs Pazar
1447 HİCRİ Zilkade 23
Akşam Vakti
Şuanki vakit
Akşam
  İmsak
03:51
  Güneş
05:32
  Öğle
12:50
  İkindi
16:42
  Akşam
19:58
Yatsı vaktine kalan süre
 
  Yatsı
21:32

Video Haberler

Haber Sıralaması

Ekonomi

Caspian Mining Expo 2027 de Azerbeycan da yapılacak

Genel

Restoran ve kafelerde dijital ve detaylı menü dönemi

Video Haberler