Sanayiciler Çözüm İçin Toplandı

MÜFİT ONBAŞI tarafından
09 Ağustos, 2011 13:58 tarihinde yayınlandı
0

Sanayiciler Çözüm İçin Toplandı

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası sanayide çalışanların katılacağı kursların yapılması noktasında nasıl işbirliği ve çalışma yürütülebilirliği adına Ankara Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ile görüştü.

Sanayide oto sanatkarlarına yönelik kurslar düzenlemek istediklerini söyleyen Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu şu açıklamalarda bulundu; “ sanayi sitelerinde çalışan küçük işletmelerimizden çalışma bakanlığı kurs görmeleri konusunda esnaf denetlemelerinde önümüze çıkan şartlardan bir tanesidir. Bu konuda esnaf odası olarak esnafın kendini geliştirmesini ve yetki belge noktasında kurs belgesini almalarını istiyoruz. Bu konu ile ilgili yetkili mercilerle görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz.

Bunun yanında oto sanayicimize sigorta şirketleri tarafından dayatmalar gerçekleştiriliyor. Bu sadece Ankara’ya yönelik bir uygulama değil. Tüm Türkiye’de bu haksızlık yaşanmaktadır. Bununla ilgili hazine müsteşarlığımızda 2 defa toplantı gerçekleştirmemize rağmen sonuç alınmamıştır. Ezilen, mağdur edilen küçük esnafımızdır.

Mamak bölgesinde kurulacak sanayi sitesinde tüm Türkiye’ye örnek bir sanayi sitesi olması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Sanayimizin giriş ve çıkışlarına test merkezleri yapıp, sanayide aracını yaptırdıktan sonra müşterilerimiz bu noktalarda araçlarını kontrol etme ve baktırmalarını sağlayarak, garanti noktasında şüphe yaşamamaları için çalışma başlatmak istiyoruz.” dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir; “Çıraklık merkezlerinde iş güvenliği gibi ilgili kurslar düzenlenebilir. Kurumlarla görüşülüp bu kurslar açılabilir. Sanayimiz esnafına gerekli bu kurslar için çalışmalarda yardımcı oluruz.

İş yerleri sertifikalandırılmalı. Esnaf odası olarak işyerlerini denetim altında çalışmalarınızı yürütmelisiniz. Müşterilere de yapacağınız sertifikalarda bu üyemiz esnaf odasının denetimi altında ve yaşanan sıkıntılarda düzeltmek için zorunlu şartlar koyup müşterileri de güven altında sizlere gelmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca üyelerin çalışma kapsamında yapılan iş noktasında belli tarifeler konulursa birlik oluşturulabilinir. Sigorta şirketleri ile olan sıkıntıda vatandaş experleri kendi seçebilmeli, sigorta şirketin gönderdiğine tabi kalmamalıdır. Vatandaşın exper isteme hakkının olduğunun bilinci artırılmalıdır.” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
18
Haziran Perşembe
1448 HİCRİ Muharrem 3
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
03:17
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
05:13
  Öğle
12:55
  İkindi
16:52
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler

Ankara Ziraat Odaları; hububat alım fiyatları çiftçimizi üzdü

MÜFİT ONBAŞI Avatarı
MÜFİT ONBAŞI tarafından
07 Haziran, 2026 16:20 tarihinde yayınlandı
0

Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Zekai Köseoğlu TMO alım fiyatları ile ilgili basın açıklama yaptı.

Köseoğlu açıklamasında; “Çiftçi sayımız ülke nüfusunun yüzde iki buçuğuna düşmüşken çiftçi yaş ortalaması 60’lara dayanmışken çiftçi çocukları tarımın gelir seviyesinin düşük olmasından köyde kalmaz iken köyler virane yaşanmaz hale gelmişken TMO’nun 2026 yılı hububat alım fiyatları çiftçimizi üzmüş çalışma üretme şevkini kırmıştır. 2026 yılı üretici fiyatlarındaki artış %26 civarında iken ASGARİ ÜCRETE %27 zam yapılmış iken 2025 yılı ile 2026 yılı üretim maliyetleri arasında %30 bir artış var iken buğday alım fiyatını 2025 yılı fiyatına göre %22,22 artışla 16,500 TL ye 2025 yılı arpa alım fiyatına göre %15,9 artışla 12,750 TL açıklanması çiftçimizi gerçekten üzmüştür tarımın geleceğini köylerin geleceğini risk altına sokmuştur” dedi. Köseoğlu açıklamasının devamında; “Başkent Ankaramız tarımsal arazi varlığı olarak ülkemizin ikinci büyük ili hububat üretimi olarak da ülkemizin ikinci büyük ili 45 bin çiftçimizle üretim yapıyoruz 45 bin çiftçimiz özlemle tatmin edici bir fiyat bekliyordu. Bilhassa Ankara’mız ülkemizin en az yağış alan bölgesi verimde en az alan ilimiz yılda en fazla bir ürün üretebilen çiftçimiz bu fiyatlardan en çok etkilenen Ankara çiftçisi olacak. Çiftçimiz 2027 üretim yılına gübrede %70 mazotta %55 gibi bir artışla girecek açıklanan bu fiyatlar 2027 üretimini de etkileyecek. Mahsul bedellerinin 45 günde ödenmesi çiftçimizi zora sokacak borç vadeleri büyük bir oranda harman vadedir bu uygulama çiftçimizi serbest piyasaya yönlendirecek buğday fiyatlarının 14-15 TL bandında seyretmesine neden olacaktır. Unutulmamalıdır ki ülkemizin huzurunun ve mutluluğunun tek teminatı tarım sektörüdür insanlarımızın karnını doyuramazsak huzurlu bir toplum olamayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
18
Haziran Perşembe
1448 HİCRİ Muharrem 3
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
03:17
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
05:13
  Öğle
12:55
  İkindi
16:52
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler