Türkiye’nin Sayılı Minare Ustası

MÜFİT ONBAŞI tarafından
23 Ağustos, 2015 16:04 tarihinde yayınlandı
0

Güldarpı camisinde minare tamircisi 65 yaşındaki Hasan Yalçın, şerefelerin üzerinde âlem adı verilen hilalleri iskele bile kurmadan tamir ediyor.

İlk eşiyle 15 yıl minare tamir eden Hasan Yalçın, ‘ikinci baharım’ dediği ikinci eşiyle de 60-70 metrelik yükseklikteki minarelerde tehlikeyi paylaşıyor.

Türkiye’nin sayılı minare ustalarından biri olan 65 yaşındaki Hasan Yalçın, şehir şehir gezip, şerefelerin üzerinde âlem adı verilen hilalleri iskele bile kurmadan tamir ediyor. Güldarpı camisinin minaresinde çalışan Hasan Yalçın’ın 52 yıllık meslek hayatındaki en büyük yardımcısı işe eşleri oldu.

İlk eşiyle 15 yıl boyunca yerden 60-70 metre yükseklikteki minarelerde birlikte çalışan Hasan usta, 5 yıl önce geçinemediği için eşinden boşandı. Hasan Yalçın, bir süre sonra ikinci eşi Selma ile tanıştı ve yeniden evlenme kararı aldı. “İkinci baharım” dediği kendinden 15 yaş küçük olan ikinci eşi Selma ile hayatını birleştirme kararı alan Hasan usta, iş arayan kadına, “Gel minarede çalışalım” teklifinde bulundu. Bu teklifin ardından aralarında aşk başlayan çift, evlenerek minarelerde birlikte çalışmaya başladı.

Güldarpı Mahalle muhtarı Ömer Erdemir ise mahalle sakinleri olarak karı-koca minarecileri ilgiyle izlediklerini belirterek: “Getirdiğimiz ustalarla fiyat konusunda anlaşamadık. Hasan usta ve eşini internette araştırarak bulduk. Daha önce Pursaklar’da minare tamiri yapmışlar. Eşiyle beraber kendisini gelmesi için çok bekledik. Yaptıkları iş hakikaten çok zor, espri yapmıyorum bana 50 bin TL verseler yine de çıkmam, duramam orada” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
19
Haziran Cuma
1448 HİCRİ Muharrem 4
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:17
  Güneş
05:13
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:55
  İkindi
16:53
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler

Ankara Ziraat Odaları; hububat alım fiyatları çiftçimizi üzdü

MÜFİT ONBAŞI Avatarı
MÜFİT ONBAŞI tarafından
07 Haziran, 2026 16:20 tarihinde yayınlandı
0

Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Zekai Köseoğlu TMO alım fiyatları ile ilgili basın açıklama yaptı.

Köseoğlu açıklamasında; “Çiftçi sayımız ülke nüfusunun yüzde iki buçuğuna düşmüşken çiftçi yaş ortalaması 60’lara dayanmışken çiftçi çocukları tarımın gelir seviyesinin düşük olmasından köyde kalmaz iken köyler virane yaşanmaz hale gelmişken TMO’nun 2026 yılı hububat alım fiyatları çiftçimizi üzmüş çalışma üretme şevkini kırmıştır. 2026 yılı üretici fiyatlarındaki artış %26 civarında iken ASGARİ ÜCRETE %27 zam yapılmış iken 2025 yılı ile 2026 yılı üretim maliyetleri arasında %30 bir artış var iken buğday alım fiyatını 2025 yılı fiyatına göre %22,22 artışla 16,500 TL ye 2025 yılı arpa alım fiyatına göre %15,9 artışla 12,750 TL açıklanması çiftçimizi gerçekten üzmüştür tarımın geleceğini köylerin geleceğini risk altına sokmuştur” dedi. Köseoğlu açıklamasının devamında; “Başkent Ankaramız tarımsal arazi varlığı olarak ülkemizin ikinci büyük ili hububat üretimi olarak da ülkemizin ikinci büyük ili 45 bin çiftçimizle üretim yapıyoruz 45 bin çiftçimiz özlemle tatmin edici bir fiyat bekliyordu. Bilhassa Ankara’mız ülkemizin en az yağış alan bölgesi verimde en az alan ilimiz yılda en fazla bir ürün üretebilen çiftçimiz bu fiyatlardan en çok etkilenen Ankara çiftçisi olacak. Çiftçimiz 2027 üretim yılına gübrede %70 mazotta %55 gibi bir artışla girecek açıklanan bu fiyatlar 2027 üretimini de etkileyecek. Mahsul bedellerinin 45 günde ödenmesi çiftçimizi zora sokacak borç vadeleri büyük bir oranda harman vadedir bu uygulama çiftçimizi serbest piyasaya yönlendirecek buğday fiyatlarının 14-15 TL bandında seyretmesine neden olacaktır. Unutulmamalıdır ki ülkemizin huzurunun ve mutluluğunun tek teminatı tarım sektörüdür insanlarımızın karnını doyuramazsak huzurlu bir toplum olamayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Namaz Vakitleri

Ankara
19
Haziran Cuma
1448 HİCRİ Muharrem 4
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:17
  Güneş
05:13
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:55
  İkindi
16:53
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:14

Video Haberler

Haber Sıralaması

Yazı bulunamadı

Video Haberler